Een reconstructie van de imposante Verloren Kosttoren is één van de beelden uit het verleden die Frederic Hecq en Vincent D'hondt uit hun 3D-hoed hebben getoverd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een reconstructie van de imposante Verloren Kosttoren is één van de beelden uit het verleden die Frederic Hecq en Vincent D'hondt uit hun 3D-hoed hebben getoverd. © Frederic Hecq/Vincent D'hondt

Zo zag Leuven eruit in de jaren 1600: Historicus en architect slaan handen in elkaar voor 3D-reconstructie van de stad in de vroege 17de eeuw

LeuvenHoe zag Leuven eruit in de jaren 1600? Met die vraag gingen historicus Frederic Hecq en 3D-artiest Vincent D’hondt samen aan de slag en het resultaat is een waarheidsgetrouwe reconstructie van de stad in de vroege 17de eeuw. “De kleur van de klapluiken kennen we niet maar we komen toch aardig bij de realiteit op basis van de geschiedkundige bronnen”, vertelt Frederic Hecq. Kijk en oordeel zelf of de heren geslaagd zijn in hun missie.

0 reacties

  1. Karolina Robbeets is de nieuwe senioreninspecteur in Leuven: “Een doelgroep die mij nauw aan het hart ligt en waar we veel belang aan hechten”
    Leuven

    Karolina Robbeets is de nieuwe seniorenin­spec­teur in Leuven: “Een doelgroep die mij nauw aan het hart ligt en waar we veel belang aan hechten”

    De Leuvense politie heeft er met Karolina Robbeets een nieuwe senioreninspecteur bij. Samen met collega Patricia Van de Walle ontfermen zij zich samen over over de oudere inwoners van de Leuven. “Onze taak als senioreninspecteur is hen leren kennen, een luisterend oor bieden en hen zo goed mogelijk helpen”, vertelt Karolina.