Een reconstructie van de imposante Verloren Kosttoren is één van de beelden uit het verleden die Frederic Hecq en Vincent D'hondt uit hun 3D-hoed hebben getoverd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een reconstructie van de imposante Verloren Kosttoren is één van de beelden uit het verleden die Frederic Hecq en Vincent D'hondt uit hun 3D-hoed hebben getoverd. © Frederic Hecq/Vincent D'hondt

Zo zag Leuven eruit in de jaren 1600: Historicus en architect slaan handen in elkaar voor 3D-reconstructie van de stad in de vroege 17de eeuw

LeuvenHoe zag Leuven eruit in de jaren 1600? Met die vraag gingen historicus Frederic Hecq en 3D-artiest Vincent D’hondt samen aan de slag en het resultaat is een waarheidsgetrouwe reconstructie van de stad in de vroege 17de eeuw. “De kleur van de klapluiken kennen we niet maar we komen toch aardig bij de realiteit op basis van de geschiedkundige bronnen”, vertelt Frederic Hecq. Kijk en oordeel zelf of de heren geslaagd zijn in hun missie.

0 reacties

  1. Motorfietser (25) onder invloed draagt geen helm
    Leuven

    Motorfiet­ser (25) onder invloed draagt geen helm

    In de Mechelsestraat in Leuven heeft een politiepatrouille vrijdag om 02.40 uur zag een motorfiets gezien waarvan de passagier geen helm droeg. In de Sluisstraat werd de 25-jarige bestuurder aan de kant gezet. Tijdens de controle bleek dat hij niet over het juiste rijbewijs beschikte. Een ademtest toonde vervolgens aan dat de twintiger onder invloed van alcohol was. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De passagier kreeg een boete voor het niet dragen van de helm.