Sebastien Smets
Volledig scherm
© Sebastien Smets

Zo VeloVeilig is Leuven: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

 1. “A silent gesture that was heard across the world”: KU Leuven reikt eredoctoraat uit aan Tommie Smith en John Carlos, mensenrechteniconen en olympische atleten
  Leuven
  1

  “A silent gesture that was heard across the world”: KU Leuven reikt eredocto­raat uit aan Tommie Smith en John Carlos, mensenrech­te­ni­co­nen en olympische atleten

  “The fists and the fury that shook America.” The Guardian wond geen doekjes om de ongeziene daad van revolte van Amerikaanse atleten Tommie Smith (78) en John Carlos (77). De voormalige Amerikaanse atleten triomfeerden op Olympische Spelen van Mexico ‘68 op de 200 meter. Bij de uitreiking van het goud en het brons verschenen de heren op zwarte sokken, bogen het hoofd, en staken een gehandschoende vuist in de lucht uit solidariteit met de Civil Rights Movement. Meteen fin de carrière voor de atleten. Smith en Carlos ontvingen vandaag een eredoctoraat aan de KU Leuven.
 2. IN BEELD. Beestenbende op kantoor tijdens Take Your Dog To Work Day: “Hij is rustig. Het is dan ook vrijdag voor iedereen.”
  Leuven

  IN BEELD. Beestenben­de op kantoor tijdens Take Your Dog To Work Day: “Hij is rustig. Het is dan ook vrijdag voor iedereen.”

  Vandaag is Take Your Dog To Work Day, sinds 1999 een wereldwijde dankbetuiging aan ‘s mans beste vriend. Niet toevallig lanceert KU Leuven samen met AAP VZW (Animal Assisted Projects) vandaag het project Kantoorhonden: een praktijkgerichte studie die de brug naar de werkvloer slaat. “Sinds corona zien we steeds meer werknemers die vragen hun viervoeter naar kantoor te brengen, maar vaak weet een werkgever niet hoe daarmee om te gaan.”