Zo beleefde Leuven de eerste feestnacht van de studenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo beleefde Leuven de eerste feestnacht van de studenten. © Vertommen

Zo beleefde Leuven de nachtelijke terugkeer van de student: “Morgen worden we wakker met een dubbele kater: een alcoholische en een financiële.”

LeuvenMaandag verklaarde ook de KU Leuven het academiejaar officieel voor geopend. Waar de universiteitsproffen dat sereen schuifelend in toga deden, vierde de student de terugkeer al even ceremonieel: ritmisch bewegend met een Stella in de hand. De Oude Markt en de student waren blij elkaar weer te zien. Toch bleef de grote drukte uit op deze eerste maandag van het academiejaar.

0 reacties

 1. Vlaams-Brabant is goed voor 7,3 miljoen dagtrips per jaar: Leuven en Hageland zijn elkaar waard inzake aantal toeristen uit eigen land
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Vlaams-Bra­bant is goed voor 7,3 miljoen dagtrips per jaar: Leuven en Hageland zijn elkaar waard inzake aantal toeristen uit eigen land

  Elk jaar maken 7,3 miljoen Belgen een daguitstap naar Vlaams-Brabant. Dat blijkt uit een onderzoek van de vijf Vlaamse provinciale toeristische organisaties, Toerisme Vlaanderen, vzw Kunststeden Vlaanderen en Visit Brussels. “Met een omzet van 181 miljoen euro zijn de dagtrips een belangrijke economische impuls voor het toerisme in Vlaams-Brabant”, concludeert gedeputeerde Gunther Coppens. Blijft de vraag: waar gaan ze naartoe en hoeveel geld spenderen de dagjestoeristen in onze provincie?
 2. HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheidsrechter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”
  PREMIUM
  Mechelen

  HOE ZOU HET NOG ZIJN MET… Luc Bosmans (50), die 5 jaar geleden als KV-fan inviel als scheids­rech­ter tijdens de Beker van België: “Dit had ook heel fout kunnen aflopen”

  Het moet bij zowat elke KV-fan die er op 29 november 2017 bij was tijdens de achtste finale van KV Mechelen tegen KRC Genk, in het geheugen staan gegrift. Uit de speakers van Achter de Kazerne weerklonk plots de boodschap: “Zijn er scheidsrechters aanwezig in het stadion?” Nog voor het gelach van de supporters uitdoofde, stond Luc Bosmans, scheidsrechter in het provinciaal voetbal en Mechelen-supporter, al op het veld én klaar om zijn verantwoordelijkheid op te nemen. “Toeval of niet, afgelopen weekend heb ik het nog een keertje gedaan”, vertelt Luc.
 3. Van Linter tot Kampenhout: op deze kerstmarkten en winterevenementen in Leuven en het Hageland snuif je de kerstsfeer op
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Linter tot Kampenhout: op deze kerstmark­ten en wintereve­ne­men­ten in Leuven en het Hageland snuif je de kerstsfeer op

  Over een maand is het alweer zover. Dan zitten we met zijn allen aan de feesttafel. Vooraleer we Kerstmis vieren, kan je zowat overal terecht voor de traditionele kerstmarkt. Wij zorgden voor een handig overzicht van alle afspraken in Leuven en het Hageland. Van 25 november tot 7 januari: hier geniet je van de mooiste tijd van het jaar.