Katrien Houtmeyers waarschuwt ervoor dat enkele straten in Leuven geen gezonde handelsmix meer hebben, al valt dat volgens het federaal parlementslid en gemeenteraadslid nog mee in de Bondgenotenlaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Katrien Houtmeyers waarschuwt ervoor dat enkele straten in Leuven geen gezonde handelsmix meer hebben, al valt dat volgens het federaal parlementslid en gemeenteraadslid nog mee in de Bondgenotenlaan. © Vertommen

Zit de mix fout in de Leuvense middenstand? “Minder winkels, meer fastfood. Zo hou je de stad niet aantrekkelijk”

LeuvenHet aanbod aan handelszaken in Leuven moet diverser. Dat zegt gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers (N-VA). “Vooral de toename van fastfoodzaken is negatief voor de sector”, klinkt het. Schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V) erkent de problematiek en wijst zelf ook naar de concentratie van kapperszaken in de Brusselsestraat. “We willen wel op de rem staan, maar dan moeten we de wet aan onze kant hebben.”

9 reacties

 • willy goelen

  1 maand geleden
  De steden maken allemaal dezelfde fouten , parkeermeters hoge prijzen , pestmaatregelen voor diegene die naar de stad komen , die blijven na een tijd weg , ik heb ook geen zin meer om proberen bij een winkel te komen in het stad , hoog parkeergeld , dan hebben ze de stukken niet in voorraad , nog eens terugkomen . Neen Als de stedelingen willen gerust zitten , laat ze dan gerust zitten , er zijn andere winkels genoeg met een makkelijk parking en geen km wandelen om er te raken .
 • victor vandesande

  1 maand geleden
  Leuven: te moeilijk bereikbaar met auto, erg dure parking en voir t minste een anpr boete. Wegblijven dus. Winkelcentra buiten de stad: gratis parking, veel ruimte en minder duur. Snel beslist dus
 • Benno Van keulen

  1 maand geleden
  Het verlies van toffe winkels en leegstand in de retail heeft niets met de horeca te maken. Dat is de schuld van de luiheid van mensen die tegenwoordig enkel online kopen. Ook de horeca gaat nog klappen krijgen met de ‘take-away-ik-ga-de-deur-niet-uit’ mentaliteit.
 • nina corbeel

  1 maand geleden
  Ben inwoner van Leuven. Maar om te shoppen ga ik liever naar andere steden. Er is buiten de inno niks meer in Leuven. Ga ''s avonds ook meestal buiten Leuven eten. Waar parkeren? Dure parking. Liever aarschot. Dichtbij, gratis parkeren.
 • Frans Desmet

  1 maand geleden
  Het onbereikbaar maken van het centrum met de wagen door circulatie plan wegnemen van parking in handel centrum .Nu nog zone 30 van km buiten Leuven en flits camera's .wie zoek die miserie op als men buiten Leuven de wagen voor de winkel gratis kan parkeren .
 1. Leuvense aanpak van leegstand werpt vruchten af: “Spreken over een trendbreuk is wat voorbarig”
  Leuven

  Leuvense aanpak van leegstand werpt vruchten af: “Spreken over een trendbreuk is wat voorbarig”

  Leuven kampte net zoals alle andere centrumsteden al voor de coronacrisis met leegstand en het virus was vanzelfsprekend geen cadeau om dat probleem aan te pakken. Toch is er de afgelopen maanden meer bedrijvigheid in de Leuvense middenstand. “Een echte trendbreuk”, stelt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V). Federaal parlementslid en Leuvens gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers (N-VA) ziet het anders. “De daling is goed, maar een trendbreuk is het nog niet”.
 2. Parijsstraat verliest twee iconen: pensioen lonkt voor lingeriezaak Anna Corneel en beroepskledij Jochmans. “Wij zijn de oude zakken van de Parijsstraat.”
  PREMIUM
  Leuven

  Parijs­straat verliest twee iconen: pensioen lonkt voor lingerie­zaak Anna Corneel en beroepskle­dij Jochmans. “Wij zijn de oude zakken van de Parijs­straat.”

  De Parijsstraat, dat is die eigenzinnige winkelwandelstraat met eigen smoelwerk op een boogscheut van de Grote Markt. Sinds mensenheugenis huist de straat boetiekjes en nichezaakjes die nergens anders te vinden zijn, zoals lingerie Anna Corneel of Beroepskledijkledij Jochmans. Met de gelijktijdige pensionering van beide uitbaters vertoont dat typische smoelwerk barsten. “’Juffrouw, ga uw moeder eens halen,’ zei een vertegenwoordiger op mijn eerste dag.”
 3. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?