Illustratie studentencantus
Volledig scherm
Illustratie studentencantus © Vertommen

Zijn sommige liedjes in de codex te seksistisch of te conservatief? Leuvense studentenkoepel LOKO bekijkt moderner cantusboek

Zijn sommige liederen in de studentencodex niet te conservatief? Met die vraag kwamen enkele studenten aankloppen bij de studentenkoepel LOKO. Om dieper in te gaan op studentencultuur en onder meer de samenstelling van het cantusboek, heeft de Leuvense studentenkoepel nu een werkgroep opgericht. 

5 reacties

 • Wannes Van De Velde

  2 jaar geleden
  Heb nog een codex van eind jaren 70.Die geraakt nooit door een keuring of wat dan ook.
 • Renaat Moerman

  2 jaar geleden
  Echt alles moet er aan geloven in onze maatschappij. Ben content dat ik 30 jaar geleden in Leuven student was, blijkbaar andere tijden. Goed gestudeerd, maar ook veel gezopen.
 • jeroen de rijck

  2 jaar geleden
  Ale dan gaan ze toch nog misschien één liedje overhouden de blijters .
 • Wim De Vos

  2 jaar geleden
  Ze worden hier helemaal onnozel.Waar zijn ze mee bezig?
 • johan van bree

  2 jaar geleden
  dat men dan maar zeker 90%van de rapmuziek onderzoekt gemener kan niet.
 1. Vrachtwagenchauffeurs die lengtebeperking negeren op de bon
  WILSELE

  Vrachtwa­gen­chauf­feurs die lengtebe­per­king negeren op de bon

  De Leuvense politie heeft maandag gecontroleerd op vrachtwagenvervoer. Motorrijders van de verkeersdienst vatten in de voormiddag post in de Weggevoerdenstraat in Wilsele om toe te zien op de lengtebeperking. Drie vrachtwagens langer dan tien meter werden aan de kant gezet voor controle. Bij één vrachtwagen was de geldigheid van de snelheidsbegrenzer vervallen. Hier werd een boete van 2.500 euro voor uitgeschreven. De drie bestuurders mogen ook een boete verwachten voor het negeren van de lengtebeperking.