Illustratie coronavaccin
Volledig scherm
Illustratie coronavaccin © Photo News

Ziekenhuispersoneel UZ Leuven krijgt vanaf morgen coronavaccin

LeuvenVanaf deze week krijgt ook ziekenhuispersoneel een vaccin tegen het coronavirus. In UZ Leuven worden de eerste prikjes morgenochtend gezet. “En dat zullen er meer dan 1.000 zijn”, zegt woordvoerster Ann Lemaître.

 1. Rector Sels over het feestgedruis in Leuven: “Ik heb begrip voor wat er is gebeurd en wil het niet veroordelen”
  Leuven

  Rector Sels over het feestge­druis in Leuven: “Ik heb begrip voor wat er is gebeurd en wil het niet veroorde­len”

  “Wat we woensdag gezien hebben, verschilt voor mij niet van de beelden van de Meir in Antwerpen, de Nieuwstraat in Brussel of wat we zien aan de kust in heel andere leeftijdscategorieën.” KU Leuven-rector Luc Sels reageert op het feestgedruis in de studentenstad van afgelopen woensdag. Sels wil niet sanctionerend optreden, maar nog meer inzetten op sensibilisering.
 2. Boom aan Heilig Hartziekenhuis voor Nele Leeten die overleed aan een zeldzame ziekte: “Bomen staan symbool voor zinvolle invulling van iemands leven”
  PREMIUM
  Leuven

  Boom aan Heilig Hartzieken­huis voor Nele Leeten die overleed aan een zeldzame ziekte: “Bomen staan symbool voor zinvolle invulling van iemands leven”

  Naar aanleiding van de dag van de zeldzame ziekte op 28 februari planten zorgmedewerkers van Regionaal ziekenhuis Heilig Hart Leuven een boom. Die planten ze voor Nele Leeten die stierf aan de ziekte van Cruetzfeldt-Jacob maar tegelijk ook voor alle andere patiënten die lijden of stierven aan een zeldzame ziekte. “Een documentaire over bomen planten, gaf ons hoop”, zegt echtgenoot Peter die een project lanceerde om Nele te eren.
 1. Geen afwezigen bij zorgverleners in Leuvens vaccinatiecentrum, en daar is een goeie reden voor: “Iedereen kwam opdagen voor de eerste 400 vaccins”:
  PREMIUM
  Leuven

  Geen afwezigen bij zorgverle­ners in Leuvens vaccinatie­cen­trum, en daar is een goeie reden voor: “Iedereen kwam opdagen voor de eerste 400 vaccins”:

  Ondanks berichten van bedenkingen vanuit de zorgsector over het vaccin van AstraZeneca vonden de eerste 400 dosissen vlot hun weg naar zorgverleners in het Leuvense vaccinatiecentrum. “Alle zorgverleners met een afspraak zijn komen opdagen. De bereidheid om zich te laten vaccineren blijkt dan toch erg hoog”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a). Leuven ontvangt volgende week opnieuw 400 vaccins.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica