Op de Ruelensvest in Leuven worden er volgende week nieuwe bomen aangeplant.
Volledig scherm
Op de Ruelensvest in Leuven worden er volgende week nieuwe bomen aangeplant. © Vertommen

Zeger Debyser (N-VA) betreurt bomenkap op Ruelensvest maar schepen Wadera (Vooruit) countert kritiek: “Volgende week planten we nieuwe exemplaren aan”

LeuvenLeuvens gemeenteraadslid Zeger Debyser (N-VA) is niet te spreken over het kappen van een vijftigtal bomen aan de Ruelensvest. “Onze vrees is waarheid geworden en mijn groen hart bloedt”, klinkt het. Schepen van Openbaar Groen Lalynn Wadera (Vooruit) laat weten dat de bomen ziek waren en binnenkort worden vervangen door nieuwe exemplaren.

1 reactie

 • freddy cardoen

  1 jaar geleden
  Maar van de gezonde bomen die omgehakt zijn voor de Vip tent te plaatsen voor het wereldkampioenschap daar zegt Wadera niets over .
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Leuven pakt nachtlawaai aan met slimme technologie: “Dankzij lichtprojecties daalde aantal geluidspieken met 30 procent”
  PREMIUM

  Leuven pakt nachtla­waai aan met slimme technolo­gie: “Dankzij lichtpro­jec­ties daalde aantal geluidspie­ken met 30 procent”

  De eerste resultaten van het testproject rond nachtlawaai in Leuven zijn bekend. Tussen augustus 2021 en november 2022 brachten geluidsmeters de overlast in kaart tussen de Collegeberg en kunstencentrum STUK in de Naamsestraat. Uit de analyse blijkt dat er vooral op woensdag, donderdag en vrijdag veel overlast werd geregistreerd. “Met verschillende ‘beïnvloedingstechnieken’ gaan we de mensen nu aanmanen om stil te zijn”, aldus schepen Thomas Van Oppens (Groen). Een die aanpak blijkt te werken.
  Leuven