Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

“Ze verloren hun job door corona, lopen maanden achter met de huur, en moeten nu voor de rechter verschijnen”: steeds meer coronagevallen kloppen aan bij Vlaams-Brabantse Huurdersbond

LeuvenDe Vlaams-Brabantse Huurdersbond merkt een forse stijging van het aantal mensen die de huur niet meer kunnen betalen. “Er duiken steeds meer ‘nieuwe profielen’ op”, klinkt het. Het gaat dan om mensen die door de coronacrisis hun job verloren, en nog steeds werkloos zijn. “Ze koesterden een soort ‘hoop op beterschap’, maar de reserves zijn opgeraakt.” Samen met stad Leuven wil de Huurdersbond ervoor zorgen dat mensen sneller weten waar ze de nodige hulp kunnen vragen. Daarom werken ze verder aan het initiatief Woonpunt.

 1. Studenten brengen de oorlogsjaren terug tot leven met Jef Reinquin (90): “De jeugd van vandaag moet weer inzien dat niets vanzelfsprekend is. Zélfs vrede niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Studenten brengen de oorlogsja­ren terug tot leven met Jef Reinquin (90): “De jeugd van vandaag moet weer inzien dat niets vanzelf­spre­kend is. Zélfs vrede niet”

  Studentenonderneming Experievents organiseert vanaf 8 mei ‘The Route of War’. In die unieke fiets- en wandelroute komt WOII in Leuven weer tot leven en wel met het waargebeurde verhaal van de broers Jef en Jean Reinquin, die op amper tien- en vijfjarige leeftijd moesten vluchten van de Duitse bommenwerpers. “Ik heb de bommen zien en horen vallen. Ik hoop dat onze jonge generaties het nooit meer hoeven mee te maken, maar hiermee hoop ik wel dat ze beseffen dat het riciso wel degelijk bestaat”, zegt Jef vurig.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?