Hangjongeren aan parking Denon in de Wieringstraat
Volledig scherm
PREMIUM
Hangjongeren aan parking Denon in de Wieringstraat © Vertommen

“Ze spelen hockey met aardappelen of voedselgevecht met eieren”: Hangjongeren aan parking Denon veroorzaken frustraties

LeuvenDelhaize Denon in de Brusselsestraat in Leuven heeft bewakingscamera’s geplaatst in de parking uit vrees voor schade aan de auto’s. Een paar middelbare scholieren troepen er immers te pas en te onpas in grote groepen samen, houden er soms eetgevechten en laten de rotzooi vervolgens gewoon liggen. “Sinds corona is het erger geworden”, vertelt uitbater Jan Denon (47).

 1. J.P. Minckelersstraat voert actie voor leefbare buurt: “De emmer is vol”
  Leuven
  1

  J.P. Minckelers­straat voert actie voor leefbare buurt: “De emmer is vol”

  Een deel van de bewoners van de J.P. Minckelersstraat in Leuven maakt zich grote zorgen over de leefbaarheid van hun straat. Het stadsbestuur gaat de straat herinrichten en voorziet ook een buslijn. “En dat terwijl de straat sinds de komst van het circulatieplan al een hoop extra verkeer te slikken krijgt. De situatie is er ronduit gevaarlijk voor voetgangers, fietsers en bewoners”, zegt Herbert Lust.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Bom uit de Tweede Wereldoorlog beschadigt heel wat huizen
  Play

  Bom uit de Tweede Wereldoor­log beschadigt heel wat huizen

 2. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af