Klaar voor de ‘Veggie Challenge’?
Volledig scherm
PREMIUM
Klaar voor de ‘Veggie Challenge’? © Foto rv

Worden Leuvenaars de beste Veggie Burgers van het land? Stad wil inwoners warm maken om een maand minder vlees en meer groenten te eten

LeuvenDeze maand staat in het teken van de ‘Veggie Challenge’, oftewel: een maand lang minder vlees en meer plantaardig eten. De stad Leuven roept alvast haar inwoners op om de uitdaging aan te gaan en zorgt voor een online coach die de deelnemers dertig dagen lang begeleidt. Voor wie nog op zoek is naar leuke vegetarische of vegan takeaway in Leuven: onze redactie geeft enkele tips!

 1. Zanger Oliver Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”
  PREMIUM
  Lubbeek-Tienen

  Zanger Oliver Loin eert Suzanne, de vrouw die overleed aan corona nadat ze niet meer aan de beademing wou, in lied: “Ze is een heldin, want ze stond zo positief in het leven”

  Het trieste, maar moedige verhaal van Suzanne ‘Bomma Jeanne’ Hoylaerts (90), de dame uit Binkom die op 21 maart 2020 overleed aan het coronavirus nadat ze beademing weigerde, haalde de wereldpers. Nieuwssites van over de hele wereld hadden niets dan lovende woorden voor het wondermooie gebaar van de dame, die daarmee ook meteen haar doodvonnis tekende. De Franstalige zanger Olivier Loin uit Doornik werd zo door het verhaal bij de keel gegrepen dat hij Suzanne vereeuwigde in een lied. “Noem het gerust een liefdeslied aan het leven”, zegt de zanger en muzikant.
 2. ‘Warm Alarm’-actie maakt de stijgende zeespiegel zichtbaar in de stad
  Leuven

  ‘Warm Alarm’-ac­tie maakt de stijgende zeespiegel zichtbaar in de stad

  De Leuvense cultuursector, Leuven 2030, KU Leuven en enkele organisaties hebben samen een programma in elkaar gebokst rond duurzaamheid: Warm Alarm. Zo willen ze de Leuvenaars overtuigen om mee te strijden voor minder uitstoot en meer toekomst. Op initiatief van 30CC werd er vandaag een horizontale oranje streep op 2 meter hoogte aangebracht op de Stadsschouwburg. Die symboliseert de stijgende zeespiegel.
 3. Kwaliteitsvol huuraanbod essentiële pijler in Leuvens relanceplan: “We versterken de Leuvense huurpremie”
  PREMIUM
  Leuven

  Kwaliteits­vol huuraanbod essentiële pijler in Leuvens relance­plan: “We versterken de Leuvense huurpremie”

  De stad Leuven maakt 300.000 euro vrij voor de gevolgen van de coronacrisis op de woonmarkt. Zij die het voordien al moeilijk hadden, hebben het vandaag extra moeilijk. Maar ook mensen die door corona (tijdelijk) werkloos zijn, of hun arbeidscontract niet verlengd zagen, kampen met een financieel onzekere situatie. Daarom wordt onder meer de Leuvense huurpremie uitgebreid en krijgt het Woonanker een extra toelage.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"