De voorzitter van Horeca Leuven denkt dat prijsstijgingen in de horeca onvermijdelijk zullen zijn maar wijst erop dat de juiste balans tussen kwaliteit en prijs van groot belang is voor de sector.
Volledig scherm
PREMIUM
De voorzitter van Horeca Leuven denkt dat prijsstijgingen in de horeca onvermijdelijk zullen zijn maar wijst erop dat de juiste balans tussen kwaliteit en prijs van groot belang is voor de sector. © Vertommen

Worden de pintjes duurder op café? Kevin Vanderauwera (Horeca Leuven) vreest dat hogere prijzen onvermijdelijk zijn: “Maar de klanten moeten het nog willen betalen”

LeuvenBetalen we binnenkort meer voor een pintje of spaghetti? Die vraag ligt momenteel op het bord van de horeca want de sector wordt na een zware coronaperiode geconfronteerd met gestegen kosten. Volgens Kevin Vanderauwera, voorzitter van Horeca Leuven, zijn prijsstijgingen onvermijdelijk door hogere energiekosten maar ook door de gestegen prijzen voor grondstoffen. “Maar er is een limiet aan kosten doorrekenen aan de klant en dat maakt de oefening moeilijk”, klinkt het.

5 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 jaar geleden
  Welke partij durft de zelfstandigen controleren op zwartwerk en BTW die zij in eigenzak steken...?
 • Johny Goessens

  1 jaar geleden
  Voor bijna de prijs van 25cl bier in de Horeca krijg je, in de Nachtwinkel dan nog, 6 X 33cl Carapils! Goed gekoeld smaak je het verschil NIET, voel je meer dan het verschil in je beugel, moet je al dat gezever er niet bijnemen en het is veilig op de koop toe! Santé en Vaarwel Horeca!
 • Eduard Vanderheyden

  1 jaar geleden
  Er zijn nu al dorpen waar geen cafés meer zijn. Dit gaat nog uitbreiden. Elke euro van je loon kan je maar 1x gebruiken. Basis behoeften gaan dus voor.
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  Als de dorpsdokter zijn pintje duurder moet betalen zal hij dat ook doorrekenen aan zijn patiënten, he. Kortom het is een straatje zonder einde. Alles is ok om prijzen te verhogen.
 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Wij moeten ook op ons budget letten. Het leven wordt voor iedereen duurder. En dan nog risico om corona of wat dan ook op te lopen. Nee, bedankt.