Het stadskantoor in Leuven. Oppositiepartij N-VA is in een discussie verwikkeld met de meerderheid over de gestegen personeelskosten.
Volledig scherm
Het stadskantoor in Leuven. Oppositiepartij N-VA is in een discussie verwikkeld met de meerderheid over de gestegen personeelskosten. © vertommen

Worden de personeelskosten beheerd als een goede huisvader in Leuven? Pieterjan Vangerven (N-VA) en Thomas Van Oppens (Groen) in de clinch over stijging van 86 naar 95 miljoen euro

LeuvenGemeenteraadslid Pieterjan Vangerven (N-VA) is bezorgd over de halfjaarlijkse financiële cijfers van de stad Leuven. Volgens Vangerven swingen de personeelskosten van de stad de pan uit. Schepen Van Oppens (Groen) ziet het anders en laat optekenen dat de kostenstijging niets te maken heeft met extra functies die gecreëerd zouden zijn bij de stad.

 1. Man met valst attest rijopleiding valt door de mand

  Man met valst attest rijoplei­ding valt door de mand

  Een man heeft opschorting van straf gekregen voor valsheid in geschrifte, poging oplichting en het gebruik van valse stukken. Bouziane K. probeerde vorig jaar in Leuven met een valst attest van een rijopleiding uit Schaarbeek zich een voorlopig rijbewijs te laten afleveren. B. viel ter plekke door de mand. Het parket in Leuven stelde de man een minnelijke schikking voor, maar die betaalde hij te laat. Daardoor kwam het alsnog tot een dagvaarding. Maar volgens de rechtbank volstond de opschorting om de toekomst van de man niet te hypothekeren.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend