Wint Jasper Stuyven na de GP Jef Scherens ook het WK Wielrennen in Leuven? De Leuvenaars dromen alvast van een regenboogtrui voor de thuisrijder.
Volledig scherm
PREMIUM
Wint Jasper Stuyven na de GP Jef Scherens ook het WK Wielrennen in Leuven? De Leuvenaars dromen alvast van een regenboogtrui voor de thuisrijder. © vertommen

WK Wielrennen wordt zichtbaar in Leuvense straten: “Sommige privéparkings en -inritten zullen ontoegankelijk zijn”

LeuvenDe wielerkoorts blijft maar stijgen in Leuven en vanaf nu zie je dat ook. De voorbereidingen voor het parcours en de fanzones gaan donderdag van start. “Volgende week verwelkomen we de 2021 UCI Road World Championships in Leuven. En ja, dit sportief feest zal een impact hebben op het verkeer en de bereikbaarheid van de stad”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). Ontdek hier wat de Leuvenaars en de bezoekers te wachten staat voor én tijdens het WK Wielrennen.

3 reacties

 • Benny Schoemaker

  1 maand geleden
  Het is een hele organisatie en het verkeer zal hinder ondervinden maar als Leuvenaar ben ik trots dat het WK aankomt in Leuven, dat maak je maar één keer in je leven mee en zoals bij alles zijn er voor-en tegenstanders
 • Liana vranckx

  1 maand geleden
  Bussen worden afgeschaft, wegen afgesloten, werven onbereikbaar en dat allemaal voor dit circus. Zelfs mondmasker en covid-pas hoeven niet terwijl het op de jaarmarkt nog verplicht was. Het wordt eens te meer duidelijkheid dat topsport meer met geld te maken heeft dan met sport.
 • freddy cardoen

  1 maand geleden
  Verkeershinder , dat zal het minste zijn wat we daarover kunnen zeggen ,. Het zal eerder verkeerschaos zijn .
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Birgitt Peeters (24) rijdt met Leuvense zonnewagen door de Sahara: “Het Marokkaanse verkeer wordt een bijkomende uitdaging”
  PREMIUM
  Leuven/Holsbeek

  Birgitt Peeters (24) rijdt met Leuvense zonnewagen door de Sahara: “Het Marokkaan­se verkeer wordt een bijkomende uitdaging”

  Birgitt Peeters (24) uit Holsbeek neemt volgende week deel aan de Solar Challenge Morocco. Samen met 18 andere ingenieursstudenten maakt de pilote deel uit van het Agoria Solar Team, het studententeam van de KU Leuven dat afgelopen jaar werkte aan het ontwerp van een gloednieuwe zonnewagen. “Tijdens de Solar Challenge Morocco leggen we op vijf dagen tijd 2.500 kilometer af. Ik ben erg benieuwd”, klinkt het.
 1. TIPS. De leukste halloweentochten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  TIPS. De leukste halloween­toch­ten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek

  Halloween staat opnieuw voor de deur. In de nacht voor Allerheiligen komen monsters en geesten weer even tot leven, want op 31 oktober spoken ze er zoals elk jaar op los. Zin om vrienden en familie eens goed bang te maken? Of wil je zelf eens goed bang gemaakt worden? Onze regio kent heel wat leuke wandelingen in het thema. Verschillende verenigingen organiseren een eigen halloween-, griezel-, of heksentocht. Wij geven je alvast een aantal tips voor de regio Leuven en het Hageland. Durf jij ernaartoe te gaan?