Gevangenis Leuven Centraal wil niet achterblijven in de wielertrots die Leuven te beurt valt tijdens het WK Wielrennen.
Volledig scherm
Gevangenis Leuven Centraal wil niet achterblijven in de wielertrots die Leuven te beurt valt tijdens het WK Wielrennen. © Vertommen

WK wielrennen ook in Leuvense gevangenissen: De Rode Antraciet en Sport Vlaanderen brengen wielervibe binnen de muren

LeuvenVolgende week verwelkomt Leuven het WK wielrennen en naar aanleiding van dit bijzondere sportevenement worden er ook fietsactiviteiten georganiseerd in de gevangenissen van Leuven.

0 reacties

 1. WK Wielrennen wordt zichtbaar in Leuvense straten: “Sommige privéparkings en -inritten zullen ontoegankelijk zijn”
  PREMIUM
  Leuven

  WK Wielrennen wordt zichtbaar in Leuvense straten: “Sommige privépar­kings en -inritten zullen ontoeganke­lijk zijn”

  De wielerkoorts blijft maar stijgen in Leuven en vanaf nu zie je dat ook. De voorbereidingen voor het parcours en de fanzones gaan donderdag van start. “Volgende week verwelkomen we de 2021 UCI Road World Championships in Leuven. En ja, dit sportief feest zal een impact hebben op het verkeer en de bereikbaarheid van de stad”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). Ontdek hier wat de Leuvenaars en de bezoekers te wachten staat voor én tijdens het WK Wielrennen.
 2. Stad richt stilteplekken in om Leuvenaars rust en troost te bieden: “Veilige plekjes om even te ontsnappen”
  Leuven

  Stad richt stilteplek­ken in om Leuvenaars rust en troost te bieden: “Veilige plekjes om even te ontsnappen”

  De coronacrisis heeft het voorbije anderhalf jaar een grote impact gehad. Nu het openbare leven weer op gang komt, wil de stad Leuven samen met vzw De Nieuwe Opdrachtgevers enkele stilteplekken inrichten. Daar krijgen Leuvenaars ruimte om tot rust te komen of troost te vinden bij verlies of verdriet. “In een maatschappij waar alles snel en vluchtig is betekent een stilteplek een ware verademing”, zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Studenten KU Leuven lanceren rekruteringsplatform Simply Apply: “Perfecte match tussen IT-professionals en bedrijven”
  Leuven

  Studenten KU Leuven lanceren rekrute­rings­plat­form Simply Apply: “Perfecte match tussen IT-professio­nals en bedrijven”

  Enkele studenten van de KU Leuven lanceerden het bijzondere rekruteringsplatform Simply Apply. Aan de hand van Artificial Intelligence (AI) en ‘machine learning’ helpt het platform werkzoekenden aan hun IT-baan. De jonge start-up heeft ondertussen een partnership afgesloten met Volvo Cars Gent, VDAB en Dibbs. “Via Simply Apply kwam meteen ook al een eerste match tot stand. De jonge kandidaat Niels De Cat vond zo bij het bedrijf Virtuosolar in Geel zijn eerste job die perfect bij hem past”, vertelt Nima Chitgar, oprichter van Simply Apply.