Het WK Wielrennen in Leuven is rookvrij.
Volledig scherm
PREMIUM
Het WK Wielrennen in Leuven is rookvrij. © Patrick Vertommen

WK Wielrennen in Leuven is rookvrij en mondmasker is niet verplicht: “Maar wel aangeraden als het druk is en je geen afstand kan houden”

LeuvenHet WK Wielrennen is begonnen en binnen enkele dagen landt het peloton in Leuven. Dat brengt heel wat maatregelen met zich mee, zowel voor bezoekers als voor inwoners. In onze reportagereeks kijken we vandaag naar de praktische kant van het wielercircus. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) maakt zich sterk dat Leuven helemaal klaar is het grootste event ooit te ontvangen. “Of zoals Michel Wuyts deze week zei op televisie: Leuven is geniaal”, klinkt het trots. 

8 reacties

 • Annick Vandenbrande

  2 jaar geleden
  Het is enorm wat er hier voor het WK kan verzet worden, verder niks dan leegstand in de straten. Leuven van weleer is ver passé.
 • Benno Van keulen

  2 jaar geleden
  Om het imago van Leuven op te krikken ! Voor de mensen buiten Leuven, misschien. Maar voor vele bewoners van deze stad is dit wk compleet kut. Behalve voor zij met een bakfiets, natuurlijk. Het is weeral de schuld van de sossen. Enz.
 • Eduard Vanderheyden

  2 jaar geleden
  Bekijk het andere Leuven als je aan Metaleuven de brug van de Dijle overgaat. Niet zo fraai maar vroeger was het er fijn kalm, rustig en.. proper.
 • Marie-Paule Rosseels

  2 jaar geleden
  Leuven is klaar voor een nieuwe burgemeester!
 • Frank Zappa

  2 jaar geleden
  Geen enkel Nederlands woord meer te bekennen op al die spandoeken en reclame. Ik voel me een vreemde in eigen land/
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.