Het WK Wielrennen in Leuven is rookvrij.
Volledig scherm
PREMIUM
Het WK Wielrennen in Leuven is rookvrij. © Patrick Vertommen

WK Wielrennen in Leuven is rookvrij en mondmasker is niet verplicht: “Maar wel aangeraden als het druk is en je geen afstand kan houden”

LeuvenHet WK Wielrennen is begonnen en binnen enkele dagen landt het peloton in Leuven. Dat brengt heel wat maatregelen met zich mee, zowel voor bezoekers als voor inwoners. In onze reportagereeks kijken we vandaag naar de praktische kant van het wielercircus. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) maakt zich sterk dat Leuven helemaal klaar is het grootste event ooit te ontvangen. “Of zoals Michel Wuyts deze week zei op televisie: Leuven is geniaal”, klinkt het trots. 

8 reacties

 • Annick Vandenbrande

  1 maand geleden
  Het is enorm wat er hier voor het WK kan verzet worden, verder niks dan leegstand in de straten. Leuven van weleer is ver passé.
 • Benno Van keulen

  1 maand geleden
  Om het imago van Leuven op te krikken ! Voor de mensen buiten Leuven, misschien. Maar voor vele bewoners van deze stad is dit wk compleet kut. Behalve voor zij met een bakfiets, natuurlijk. Het is weeral de schuld van de sossen. Enz.
 • Eduard Vanderheyden

  1 maand geleden
  Bekijk het andere Leuven als je aan Metaleuven de brug van de Dijle overgaat. Niet zo fraai maar vroeger was het er fijn kalm, rustig en.. proper.
 • Marie-Paule Rosseels

  1 maand geleden
  Leuven is klaar voor een nieuwe burgemeester!
 • pietje aalbers

  1 maand geleden
  Geen enkel Nederlands woord meer te bekennen op al die spandoeken en reclame. Ik voel me een vreemde in eigen land/
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Rudi Smits (63) uit Heverlee leeft al veertien jaar met osteoporose: “Lopen mag niet meer, maar ik zit heus niet stil, hoor”
  PREMIUM
  Leuven

  Rudi Smits (63) uit Heverlee leeft al veertien jaar met osteoporo­se: “Lopen mag niet meer, maar ik zit heus niet stil, hoor”

  Naar aanleiding van Wereld Osteoporose Dag, op woensdag 20 oktober, lanceert Amgen de campagne ‘Behandel met zorg’. Osteoporose kun je niet genezen, maar je kunt er wel snel(ler) bij zijn om erger te voorkomen. De 63-jarige Rudi Smits uit Heverlee weet er alles van, want hij kreeg de diagnose in 2007. “Als een vrouw me in de winkel vraagt om iets uit het hoogste rek te nemen, vind ik het belachelijk om te moeten zeggen: ‘neen, ik mag dat niet’.”
 3. Leuven toont internationale inwoners de weg op arbeidsmarkt: “Talenten nuttig inzetten los van het leren van de Nederlandse taal”
  Leuven
  2

  Leuven toont internatio­na­le inwoners de weg op arbeids­markt: “Talenten nuttig inzetten los van het leren van de Nederland­se taal”

  De stad Leuven organiseert samen met International House en Talent Interlock praatgroepen voor anderstalige werkzoekenden onder de naam ‘Leuven Jumpstart café’. Opvallend gegeven: de nadruk ligt niet in de eerste plaats op het verwerven van kennis van het Nederlands. “Als ze lang genoeg blijven, leren ze door de contacten onze taal en cultuur wel vanzelf”, zegt schepen van Werk Johan Geleyns (CD&V).
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Gunter Hauspie en Reinhart Croon blikken vooruit naar WK Wielrennen in Leuven met wieleranekdotes: “Jef ‘Poeske’ Scherens vloog over de piste en gooide een horloge uit zijn vliegtuig”
  PREMIUM

  Gunter Hauspie en Reinhart Croon blikken vooruit naar WK Wielrennen in Leuven met wieleranek­do­tes: “Jef ‘Poeske’ Scherens vloog over de piste en gooide een horloge uit zijn vliegtuig”

  Wist je al dat de Leuvense wielerheld Poeske Scherens naast wereldtitels ook boetes verzamelde omdat hij de luchtvaartregels aan zijn laars lapte? Of dat José De Cauwer ooit een ploegentijdrit won in Leuven en na het drinken van een Stella een welverdiend dutje deed in Brouwerij Artois? Dat en nog veel meer kan je lezen in het boek ‘Leuven Wielerstad. In het wiel van het WK 2021’. Aan de vooravond van het 100ste WK Wielrennen ging HLN Leuven praten met auteur Gunter Hauspie (50) en illustrator Reinhart Croon (50).
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?