Aan vuilnisbakken geen gebrek want UCI wil een proper Leuven tijdens het WK Wielrennen.
Volledig scherm
Aan vuilnisbakken geen gebrek want UCI wil een proper Leuven tijdens het WK Wielrennen. © Vertommen

WK-organisatie sensibiliseert rond afval: “Een echte kampioen houdt het groen”

LeuvenMet de slogan ‘Een echte kampioen houdt het groen’ worden alle fans en bezoekers van het WK aangespoord om zelf een ‘groene kampioen’ te zijn en alles netjes te houden op en rond het parcours. Zo’n 450 ‘groene kampioenen’ houden de eventsites afvalvrij en er staan liefst 1.300 afvalbakken klaar.

0 reacties

 1. De 9 favoriete plekjes van infectiologe Erika Vlieghe (51): “Zo’n rustgevende plaats, pal aan mijn achtertuin... Wát een luxe”
  PREMIUM
  Kortenberg

  De 9 favoriete plekjes van infectiolo­ge Erika Vlieghe (51): “Zo’n rustgeven­de plaats, pal aan mijn achtertuin... Wát een luxe”

  Haar roots liggen in Bonheiden, maar ondertussen woont infectiologe Erika Vlieghe (51) al 20 jaar in Meerbeek bij Kortenberg. Vorige week werd ze er zelfs tot ereburger benoemd voor haar inzet tijdens de coronacrisis. “Al is die erkenning eigenlijk voor een heel team”, klinkt het bescheiden. Voor ons maakte ze even de tijd om haar negen lievelingsplekjes in Vlaams-Brabant op te sommen. “Ik passeer graag in de frituur met de grootste friteuse van het land.”
 2. WK Wielrennen in Leuven is rookvrij en mondmasker is niet verplicht: “Maar wel aangeraden als het druk is en je geen afstand kan houden”
  PREMIUM
  Leuven

  WK Wielrennen in Leuven is rookvrij en mondmasker is niet verplicht: “Maar wel aangeraden als het druk is en je geen afstand kan houden”

  Het WK Wielrennen is begonnen en binnen enkele dagen landt het peloton in Leuven. Dat brengt heel wat maatregelen met zich mee, zowel voor bezoekers als voor inwoners. In onze reportagereeks kijken we vandaag naar de praktische kant van het wielercircus. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) maakt zich sterk dat Leuven helemaal klaar is het grootste event ooit te ontvangen. “Of zoals Michel Wuyts deze week zei op televisie: Leuven is geniaal”, klinkt het trots.
 1. Bromfietser die met gedoofde lichten vlucht toch geklist: twintiger onder invloed drugs
  Leuven

  Bromfiet­ser die met gedoofde lichten vlucht toch geklist: twintiger onder invloed drugs

  Een politiepatrouille merkte zaterdag rond 3 uur op de Tiensesteenweg in Kessel-Lo een bromfiets met hierop twee personen op. De lichten van de bromfiets brandden niet. De politie wilde de bestuurder hier attent op maken, maar die draaide de gashendel open en nam de vlucht via de Adjudant Harboortstraat. De passagier achterop de bromfiets hield tijdens de vlucht zijn hand voor de nummerplaat om deze op die manier onleesbaar te maken.