Aan vuilnisbakken geen gebrek want UCI wil een proper Leuven tijdens het WK Wielrennen.
Volledig scherm
Aan vuilnisbakken geen gebrek want UCI wil een proper Leuven tijdens het WK Wielrennen. © Vertommen

WK-organisatie sensibiliseert rond afval: “Een echte kampioen houdt het groen”

LeuvenMet de slogan ‘Een echte kampioen houdt het groen’ worden alle fans en bezoekers van het WK aangespoord om zelf een ‘groene kampioen’ te zijn en alles netjes te houden op en rond het parcours. Zo’n 450 ‘groene kampioenen’ houden de eventsites afvalvrij en er staan liefst 1.300 afvalbakken klaar.

0 reacties

 1. WK Wielrennen in Leuven is rookvrij en mondmasker is niet verplicht: “Maar wel aangeraden als het druk is en je geen afstand kan houden”
  PREMIUM
  Leuven

  WK Wielrennen in Leuven is rookvrij en mondmasker is niet verplicht: “Maar wel aangeraden als het druk is en je geen afstand kan houden”

  Het WK Wielrennen is begonnen en binnen enkele dagen landt het peloton in Leuven. Dat brengt heel wat maatregelen met zich mee, zowel voor bezoekers als voor inwoners. In onze reportagereeks kijken we vandaag naar de praktische kant van het wielercircus. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) maakt zich sterk dat Leuven helemaal klaar is het grootste event ooit te ontvangen. “Of zoals Michel Wuyts deze week zei op televisie: Leuven is geniaal”, klinkt het trots.
 2. Overlegcomité komt vervroegd samen over gestegen aantal coronabesmettingen: hoe is de situatie in Leuven en komen er extra maatregelen?
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Overlegco­mité komt vervroegd samen over gestegen aantal coronabe­smet­tin­gen: hoe is de situatie in Leuven en komen er extra maatrege­len?

  Het Overlegcomité over de coronasituatie zou pas vrijdag plaatsvinden maar wordt vervroegd naar dinsdagnamiddag. Het stijgende aantal coronabesmettingen is daar niet vreemd aan en dat brengt ons bij de vraag of Leuven extra maatregelen uit de mouw zal schudden. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) geeft tekst en uitleg.
 3. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 1. Benjamin Bambi N’Zanga rukt met Olympia Wijgmaal verder op naar gedeelde derde plaats: “Blijven groeien als ploeg”
  voetbal tweede nationale B

  Benjamin Bambi N’Zanga rukt met Olympia Wijgmaal verder op naar gedeelde derde plaats: “Blijven groeien als ploeg”

  Niemand die Olympia Wijgmaal op dit moment een halt kan toeroepen, ook Cappellen niet dat met 2-1 in het zand beet. Mocht het een kleine troost zijn voor de Antwerpenaren, het was wel een gevleide zege voor de troepen van trainer De Pauw. Maar de 13 op 15 is een feit en zo maakt Wijgmaal zelfs voor het eerst zijn opwachting in de top drie.