De Dijleschuimers brengen de beste bieren uit alle windstreken samen op hun Winters Bierfestival.
Volledig scherm
De Dijleschuimers brengen de beste bieren uit alle windstreken samen op hun Winters Bierfestival. © De Dijleschuimers

Winters Bierfestival van De Dijleschuimers: “Liefst veertien bieren uit gastland Polen”

LeuvenDe liefhebbers van het betere bier moeten nu zaterdag afzakken naar ontmoetingscentrum Genadedal in Kessel-Lo. Net zoals vorig jaar organiseren De Dijleschuimers een Winters Bierfestival en dat brengt meer dan één lekkere nieuwigheid met zich mee. “En met onze tombola steunen we ook dagcentrum Jongedementie van De Wingerd”, zegt Katia Warny van de bekende Leuvense biervereniging.

0 reacties

 1. Jeroen Meus begeleidt je als verteller door nieuwe docufilm Leuven Bierstad: “Tien eeuwen biergeschiedenis komen voor je ogen tot leven”
  PREMIUM
  Leuven

  Jeroen Meus begeleidt je als verteller door nieuwe docufilm Leuven Bierstad: “Tien eeuwen bierge­schie­de­nis komen voor je ogen tot leven”

  Het zal en mag niemand verbazen dat Leuven al sinds mensenheugenis de bierhoofdstad van ons land is en toch is verwondering het gevoel dat Jeroen Meus (44) overvalt in de nieuwe docufilm Leuven Bierstad. Als verteller van dienst viel hij van de ene verbazing in de andere, met dank aan regisseur Johan Van Schaeren (vzw Fonk) die de archieven ondersteboven keerde om een pareltje af te leveren. “Ik dacht dat mijn generatie stevig in de drank kon vliegen maar nu stel ik vast dat het vroeger nog veel erger was”, aldus Jeroen Meus.
 2. Frederik en Céline waagden zich aan totaalrenovatie van hun woning uit 1929: “Elke dag werkten hier 15 mensen om alles rond te krijgen”
  PREMIUM

  Frederik en Céline waagden zich aan totaalreno­va­tie van hun woning uit 1929: “Elke dag werkten hier 15 mensen om alles rond te krijgen”

  De burgerwoning van Frederik en Céline in Heverlee vierde haar 90ste verjaardag toen onze woonexpert Björn Cocquyt er in 2019 een bezoek bracht. En dat gebeurde in stijl, met dank aan de manier waarop het koppel ze renoveerde. Ze bewaarden de ziel van het huis en voegden er persoonlijke elementen aan toe. De liefde voor Afrika kon daarbij niet ontbreken.