Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Vertommen

Winkeldief betrapt door agenten die... winkeldiefstal kwamen vaststellen

Leuven, DilbeekEen Brusselse twintiger riskeert 3 maanden cel voor twee diefstallen. Hij stal een handtas in Dilbeek, maar vooral in de Inno in Leuven maakte hij zich onsterfelijk belachelijk door de timing van zijn diefstal.

 1. Voor ze 8.000 meter hoge berg bedwingt, stopt politie-inspecteur en klimster Sofie Lenaerts (46) in dorpje Aksole in Pakistan: “Voor 307 kindjes winterkledij en schoolgerief kopen”
  PREMIUM
  Bertem

  Voor ze 8.000 meter hoge berg bedwingt, stopt politie-inspecteur en klimster Sofie Lenaerts (46) in dorpje Aksole in Pakistan: “Voor 307 kindjes winterkle­dij en schoolge­rief kopen”

  Dit weekend vertrekt politie-inspecteur en presentatrice Sofie Lenaerts (46) op expeditie naar Pakistan. Alvorens de 8.047 meter hoge Broad Peak te beklimmen zal de topatlete, samen met haar reispartners, halt houden in het dorpje Askole om kinderen in nood te steunen. “Daar is het leven in armoede nog zwaarder geworden door het wegvallen van expedities door het coronavirus”, vertelt Sofie.
 2. Vanaf 25 juni gaat mondmaskerplicht op de schop in hartje Leuven: “Deze week is meer dan 70% van de volwassen Leuvenaars minstens één keer gevaccineerd”
  PREMIUM
  Leuven

  Vanaf 25 juni gaat mondmasker­plicht op de schop in hartje Leuven: “Deze week is meer dan 70% van de volwassen Leuvenaars minstens één keer gevacci­neerd”

  Leuven schort de mondmaskerplicht in de autoluwe zone op vanaf 25 juni. Volgens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) is de tijd rijp om die lokale coronamaatregel geleidelijk aan af te bouwen. “Een verplichting is niet langer nodig. We zitten voor de eerste keer dit jaar onder de 20 besmettingen per week en het daalt elke dag. Daardoor kunnen we de mondmaskerzone afschaffen”, klinkt het.