Uitbater Wim Poppe aan café Gitan in Kessel-Lo.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbater Wim Poppe aan café Gitan in Kessel-Lo. © Vertommen

Wim Poppe (67) van wereldcafé Gitan opent nieuwe tapasbar, op van 20 meter van zijn café

Leuven“Gitan wordt Gitan Grab & Guzzle.” Wim Poppe (67) van wereldcafé Gitan op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo opent binnenkort Gitan Grab & Guzzle, een gloednieuwe tapasbar. Trouwe klanten moeten overigens niet ver lopen, want zijn nieuw pand ligt op een luttele twintig meter van het café.

 1. Gezonde verfrissing ten voordele van het goede doel? Keuze genoeg bij ‘De Fruitsaptap’ in Bertem!
  PREMIUM
  Bertem

  Gezonde verfris­sing ten voordele van het goede doel? Keuze genoeg bij ‘De Fruitsap­tap’ in Bertem!

  In Bertem vind je sinds donderdag de ‘De Fruitsaptap’: Marie-Jeanne (77), dochter An (52) en kleindochter Tasha (24) toverden hun garage om tot een vrolijke bar. Met de verkoop van gezonde drankjes wil de familie geld inzamelen voor vzw ‘De Vlam’, ter ondersteuning van de mentale gezondheidszorg. Een thema dat hen allemaal nauw aan het hart ligt. “Mijn mama en ik hebben het allebei al moeilijk gehad”, vertelt Tasha openhartig.
 2. Werkstraf voor oplichting met festivaltickets
  LEUVEN

  Werkstraf voor oplichting met festival­tic­kets

  Een oplichter heeft een taakstraf gekregen voor oplichting met festivaltickets. Via een tweedehandssite bood Kenny P. festivaltickets aan voor de Lokerse feesten. Een vrouw ging in op het aanbod en maakte het geld over, de tickets kreeg ze echter nooit in haar bezit. P. werd achtereenvolgens in 2003, 2005 en 2006 al eens geïnterneerd. Ondertussen zou de man wel terug op het rechte pad zijn en met zijn vrouw een garage uitbaten. De man vroeg een werkstraf en kreeg die van de rechter. Hij moet een taakstraf van 60 uur volbrengen en een boete van 240 euro betalen.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Nood aan ‘me-time’, maar wil je je kids tegelijk een leuke namiddag bezorgen? Villa Popcorn pakt uit met ‘Drop & Shop’
  Leuven

  Nood aan ‘me-ti­me’, maar wil je je kids tegelijk een leuke namiddag bezorgen? Villa Popcorn pakt uit met ‘Drop & Shop’

  In januari startten Caroline Selderslag (43) en Britt Van Hullebusch (41) uit Leuven hun nieuwe webshop: Villa Popcorn. Het was meteen een schot in de roos en de fysieke winkel heeft niet lang op zich laten wachten. Je vindt er een uitgebreide keuze aan feest- en knutselpakketten én een concept waar zowel de mama’s en papa’s als hun kleine spruit vrolijk van worden.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"