Pussy Riot in de Handelsbeurs
Volledig scherm
PREMIUM
Pussy Riot in de Handelsbeurs © Wannes Nimmegeers

Wij spraken de frontvrouw van het Russische Pussy Riot van op haar geheime locatie: “Ik ben een professional als het op gevangenissen aankomt”

LeuvenOp vrijdag 20 mei staat punkband Pussy Riot op het podium van punkfestival Breaking Barriers in Het Depot in Leuven. Het Laatste Nieuws sprak exclusief met Maria ‘Masha’ Alyokhina die een week geleden de stempel ‘voortvluchtig’ kreeg van de Russische autoriteiten, nadat ze niet verscheen op een hoorzitting in Moskou. Vanuit haar geheime locatie in het vrije Westen laat ze weten dat die straf lang niet haar grootste zorg is. Over haar jaren in Russische gevangenissen, alledaagse schendingen van de mensenrechten en hoe de meeste Russen stiekem toch niet akkoord zijn met Poetins praktijken.

 1. Leuvenaars lopen mythische Mont Ventoux drie keer op voor goede doel: “Samen afzien motiveert”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvenaars lopen mythische Mont Ventoux drie keer op voor goede doel: “Samen afzien motiveert”

  Er komt een moment waarop elke zichzelf respecterende wielertoerist zich tot doel stelt de mythische Mont Ventoux te bedwingen. Chris Nijs (47) en Isabelle François (47) gaan de strijd met de reus van de Provence al lopend aan, tot driemaal toe. Daarmee wil het echtpaar geld inzamelen voor To Walk Again, de in 2003 opgerichte organisatie van Marc Herremans die mensen met een fysieke beperking stimuleert te blijven sporten.
 2. FOTOREPO Café Leuven Central viert zevende verjaardag met veel volk en veel bier
  Leuven

  FOTOREPO Café Leuven Central viert zevende verjaardag met veel volk en veel bier

  Volkscafé Leuven Central staat bekend voor leuke feestjes en ook om de zevende verjaardag te vieren, had uitbater Gie Raeymaekers één en ander geregeld onder de noemer LVN CNTRL 7 JOOR, vanzelfsprekend in het Leuvense dialect. Antonio Pinelas zorgde voor de muziek en het talrijk aanwezige publiek voor de sfeer. HLN stuurde huisfotograaf Patrick Vertommen ter plaatse en hij kwam naar huis met een mooie fotoreportage.