De vraag naar studentenkoten is opnieuw groter dan het aanbod in studentenstad Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
De vraag naar studentenkoten is opnieuw groter dan het aanbod in studentenstad Leuven. © Vertommen

Wie nu nog een kot zoekt in Leuven, staat voor aartsmoeilijke opdracht of moet diep in de buidel tasten: “We moeten durven kijken naar de omringende gemeenten”

LeuvenNog 49 studentenkamers zijn er momenteel beschikbaar op de website Kotwijs.be. Slechts de helft daarvan zijn echte studentenkamers, de rest zijn studio’s of zelfs heuse flats tussen de 593 en de 1.100 euro. Kan Leuven het stijgende aantal kotstudenten nog wel aan, zeker als je weet dat de KU Leuven jaar na jaar blijft groeien? “We moeten breder denken, want Leuven kampt al met een woningnood. Het zou niet goed zijn dat de beschikbare woningen nog meer worden ingenomen voor studentenhuisvesting”, zegt schepen van Studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen).

1 reactie

 • Roel Hendrickx

  1 maand geleden
  Schepen Thomas Van Oppens dat probleem met de koten komt wel goed eens je meer PRAKTISCHE werkervaring hebt.
 1. FOTOREPO Dit was de eerste echte studentennacht in Leuven
  PREMIUM
  Leuven

  FOTOREPO Dit was de eerste echte studenten­nacht in Leuven

  Een ongezien feestje in openlucht…Zo kunnen we de eerste echte feestnacht van de Leuvense studenten zonder blozen omschrijven. Liefst 8.000 studenten gingen volledig uit de bol op de Oude Markt met de passage van Average Rob als apotheose. De nadarhekken hielden nipt stand, al verliep de feestnacht verder zonder grote incidenten. HLN Leuven was erbij en keerde terug naar de redactie met een mooie reeks beelden die we u niet willen onthouden.
 2. Stad Leuven pakt nachtlawaai aan met geluidsmeters en ‘nudging’: “We richten ons niet op echte uitgaanszones zoals de Oude Markt”
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven pakt nachtla­waai aan met geluidsme­ters en ‘nudging’: “We richten ons niet op echte uitgaanszo­nes zoals de Oude Markt”

  Het Leuvense stadsbestuur heeft het voorbije jaar het nachtlawaai in de Naamsestraat in kaart gebracht. Bij wijze van proeftuin test de stad nu preventieve beïnvloedingstechnieken -nudging dus- om de overlast te verminderen. “We passen de openbare verlichting aan bij nachtlawaai en manen voorbijgangers met een lichtprojectie en stickers aan om stil te zijn”, zegt schepen van ICT en Studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen).
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.