De vraag naar studentenkoten is opnieuw groter dan het aanbod in studentenstad Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
De vraag naar studentenkoten is opnieuw groter dan het aanbod in studentenstad Leuven. © Vertommen

Wie nu nog een kot zoekt in Leuven, staat voor aartsmoeilijke opdracht of moet diep in de buidel tasten: “We moeten durven kijken naar de omringende gemeenten”

LeuvenNog 49 studentenkamers zijn er momenteel beschikbaar op de website Kotwijs.be. Slechts de helft daarvan zijn echte studentenkamers, de rest zijn studio’s of zelfs heuse flats tussen de 593 en de 1.100 euro. Kan Leuven het stijgende aantal kotstudenten nog wel aan, zeker als je weet dat de KU Leuven jaar na jaar blijft groeien? “We moeten breder denken, want Leuven kampt al met een woningnood. Het zou niet goed zijn dat de beschikbare woningen nog meer worden ingenomen voor studentenhuisvesting”, zegt schepen van Studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen).

1 reactie

 • Roel Hendrickx

  1 maand geleden
  Schepen Thomas Van Oppens dat probleem met de koten komt wel goed eens je meer PRAKTISCHE werkervaring hebt.
 1. Leuvense Kerstmarkt krimpt niet in maar gaat wel besparen: “Verwarming in onze centrale kersttent gaat een paar graden lager”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt krimpt niet in maar gaat wel besparen: “Verwarming in onze centrale kersttent gaat een paar graden lager”

  Het is nog even wachten op de eindejaarsperiode maar achter de schermen zijn de organisatoren van de Leuvense Kerstmarkt al volop bezig met alle voorbereidingen. Eén ding is nu al duidelijk: de energierekening zal hoog oplopen en organisator Dirk Pinte is zich daar zeer bewust van: “De impact kunnen we moeilijk in cijfers uitdrukken op dit moment maar we gaan sowieso besparen. De standhouders vroegen vroeger 16 ampère en dat wordt voor deze editie 5 ampère”, klinkt het.
 2. Stad Leuven pakt nachtlawaai aan met geluidsmeters en ‘nudging’: “We richten ons niet op echte uitgaanszones zoals de Oude Markt”
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven pakt nachtla­waai aan met geluidsme­ters en ‘nudging’: “We richten ons niet op echte uitgaanszo­nes zoals de Oude Markt”

  Het Leuvense stadsbestuur heeft het voorbije jaar het nachtlawaai in de Naamsestraat in kaart gebracht. Bij wijze van proeftuin test de stad nu preventieve beïnvloedingstechnieken -nudging dus- om de overlast te verminderen. “We passen de openbare verlichting aan bij nachtlawaai en manen voorbijgangers met een lichtprojectie en stickers aan om stil te zijn”, zegt schepen van ICT en Studentenzaken Thomas Van Oppens (Groen).
 1. RESTOTIP. Jaco's Wine & Cocktailbar in Aarschot: “Voor de kleine goesting en de grote honger”
  PREMIUM
  Aarschot

  RESTOTIP. Jaco's Wine & Cocktail­bar in Aarschot: “Voor de kleine goesting en de grote honger”

  Jaco’s is sinds 2020 gevestigd in ‘De Met’ in Aarschot. Jaco Smets startte met een wijn- en cocktailbar, maar ondertussen kunnen ze je ook een prachtige menukaart aanbieden. Samen met zijn nieuwe vennoot - Jacob - gingen ze er drie weken tussenuit om de nodige verbouwingen en aanpassingen te doen. Sinds vorige week zijn ze weer helemaal terug, mét nieuwe gerechten. Wij gingen alvast eens proeven.