Lieze Bergé van de Leuvense start-up Ray&Jules proeft met deskundigheid de koffie die gemaakt werd van bonen die werden geroosterd op zonne-energie.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieze Bergé van de Leuvense start-up Ray&Jules proeft met deskundigheid de koffie die gemaakt werd van bonen die werden geroosterd op zonne-energie. © RAY&JULES

Wereldprimeur: Leuvense start-up RAY&JULES roostert koffie op zonne-energie

Start-up RAY&JULES uit Leuven heeft een wereldprimeur beet. Als eerste roosteren ze koffie op zonne-energie. De technologie zou wereldwijd liefst 15 miljoen ton CO2 kunnen besparen. “Met de hulp van experts van CEE en steun van DGO6 konden we de laatste hand leggen aan een prototype van onze zonnerooster en de technologie wereldwijd patenteren”, zegt zaakvoerder Koen Bosmans.

0 reacties

 1. Oppositie blijft achter met vragen nadat stad Leuven Milieuadviesraad niet meer wil subsidiëren: “Lange geschiedenis van interne strubbelingen”
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Oppositie blijft achter met vragen nadat stad Leuven Milieuad­vies­raad niet meer wil subsidië­ren: “Lange geschiede­nis van interne strubbelin­gen”

  Einde verhaal voor de Milieuadviesraad (MAR) en wel omdat het Leuvense stadsbestuur de stekker uit de subsidies trekt. Vreemde beslissing zou je denken maar volgens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) en milieuschepen David Dessers (Groen) had de stad Leuven geen andere keuze meer. “Je kan daar niet anders dan het label onkundig, amateuristisch en onprofessioneel op plakken”, aldus Ridouani. Ondertussen blijft de oppositie achter met verbazing en meer dan één vraagteken. Heibel in de politieke barak...