Weg met de plastic rietjes, deze exemplaren kan je gewoon opsmikkelen: Vier studenten UCLL ontwikkelen ‘Sipatini’, eetbare pasta-rietjes die ook gewoon in de GFT kunnen

Europa heeft de plastic rietjes op de lijst verboden producten gezet en dat heeft vier laatstejaarsstudenten Bedrijfsmanagement van hogeschool UCLL op een wonderbaarlijk idee gebracht. Ze ontwikkelden milieuvriendelijke rietjes die ze niet toevallig ‘Sipatini’ doopten. Klinkt als Italiaanse pasta en dat is het ook. “Afbreekbaar in 30 uur terwijl plastic er ruim 200 jaar over doet”, aldus de UCLL-studenten.

0 reacties

 1. Zo beleefde Leuven de nachtelijke terugkeer van de student: “Morgen worden we wakker met een dubbele kater: een alcoholische en een financiële.”
  PREMIUM
  Leuven

  Zo beleefde Leuven de nachtelij­ke terugkeer van de student: “Morgen worden we wakker met een dubbele kater: een alcoholi­sche en een financiële.”

  Maandag verklaarde ook de KU Leuven het academiejaar officieel voor geopend. Waar de universiteitsproffen dat sereen schuifelend in toga deden, vierde de student de terugkeer al even ceremonieel: ritmisch bewegend met een Stella in de hand. De Oude Markt en de student waren blij elkaar weer te zien. Toch bleef de grote drukte uit op deze eerste maandag van het academiejaar.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.