Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
CIRKL
Volledig scherm
CIRKL © CIRKL - Sodade - E+N

WEEKENDTIP. De 5 leukste plekjes op het CIRKL circusfestival in Leuven

Wie houdt van spectaculaire circusacts en ander acrobatisch vertier moet in het weekend van 17 mei afzakken naar de Leuvense Vaartkom, waar het circusfestival CIRKL neerstrijkt. Hedendaags circus in een heus festival met verschillende spektakels, voorstellingen, acrobatie, workshops en randanimatie. Wij vroegen aan Jonas Van Soom, de festivalcoördinator, wat zijn vijf aanraders zijn op het CIRKL-festival. 

0 reacties

 1. Gaat Leuven handhaven in ‘plexigate’? “Dan zou men optreden tegen schermen waarvoor de stad een samenaankoop organiseerde”
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Gaat Leuven handhaven in ‘plexigate’? “Dan zou men optreden tegen schermen waarvoor de stad een samenaan­koop organiseer­de”

  Het Leuvens stadsbestuur zou volgens oppositiepartij N-VA van plan zijn om de plexiregels met ingang vanaf woensdag alsnog te laten handhaven. “Onbegrijpelijk”, stellen Lorin Parys (N-VA) en Katrien Houtmeyers (N-VA) die oproepen tot “plexibiliteit”. Wat gaat burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) doen: een oogje dichtknijpen of handhaven?
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. Vier maanden cel voor zestiger die buurvrouw bij de haren grijpt terwijl hij ronkende kettingzaag vasthoudt
  PREMIUM
  TREMELO

  Vier maanden cel voor zestiger die buurvrouw bij de haren grijpt terwijl hij ronkende ketting­zaag vasthoudt

  Het kookpunt van een jarenlang aanslepende burenruzie kost een zestiger uit Tremelo vier maanden effectieve celstraf. De rechter bekeek de videobeelden van de burenruzie in het strafdossier en stelde zich “ernstige vragen” bij het gedrag van de buurman die een ronkende kettingzaag ter hand hield tijdens het handgemeen. “Hij stelde zich zeer bedreigend en denigrerend op.”
 2. Fietsster aangereden door auto op Naamsesteenweg
  HEVERLEE

  Fietsster aangereden door auto op Naamse­steen­weg

  Op de Naamsesteenweg in Heverlee is een fietsster zondag omstreeks 11 uur aangereden door een auto. De 22-jarige vrouw uit Heverlee reed in de richting van de Naamsepoort. Een 24-jarige autobestuurder uit Oud-Heverlee reed in dezelfde richting. Op het kruispunt met de Groenstraat draaide de automobilist rechtsaf. Hij had de fietsster niet gezien en reed haar aan. Het voorwiel van de fiets belandde onder het voorwiel van de auto. De jongedame kwam ten val en liep verwondingen op aan de rechterhand en aan het gezicht. Ze werd voor verzorging overgebracht naar het UZ Gasthuisberg.
 3. Kritiek op participatietraject Vorm3010: “Laaggeschoolden worden amper bereikt”
  Kessel-Lo

  Kritiek op participa­tie­tra­ject Vorm3010: “Laagge­school­den worden amper bereikt”

  Momenteel loopt in Kessel-lo een bevraging onder de naam Vorm3010 over mobiliteit en ruimtelijke ordening. Oppositiepartij N-VA is bezorgd omdat ouderen en laaggeschoolden moeilijk worden bereikt. “De cijfers tonen aan dat er slechts een select publiek reageerde op de bevraging”, zeggen gemeenteraadsleden Zeger Debyser en Veerle Bovyn. Schepen David Dessers (Groen) vindt het te vroeg om nu al ongenuanceerde conclusies te trekken.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek