Mike Naert kan niet begrijpen waarom Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon nog strengere maatregelen wil nemen voor de cultuursector terwijl niet is aangetoond dat evenementen de motor zijn van de vierde coronagolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Mike Naert kan niet begrijpen waarom Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon nog strengere maatregelen wil nemen voor de cultuursector terwijl niet is aangetoond dat evenementen de motor zijn van de vierde coronagolf. © Vertommen

Wat staat er de horeca en de evenementen te wachten? Mike Naert (Het Depot/Café Sport) ziet het somber in: “Jan Jambon (N-VA) wou de aandacht afleiden van de olifant in de porseleinkast en dat is het onderwijs”

LeuvenNu er morgen (al)weer een Overlegcomité op de agenda staat, is het bang afwachten voor de horeca en de evenementensector. De kans is erg groot dat de huidige maatregelen nog strenger worden en dat is niet naar de zin van Mike Naert, directeur van concertzaal Het Depot en uitbater van café Sport. “De cultuursector gaat langzaam maar zeker kapot door het jojo-beleid. Persoonlijk ben ik een groot voorstander van 2G”, klinkt het teleurgesteld.

1 reactie

 • Frans Desmet

  2 maanden geleden
  De horeca en evenementensector zullen wel verstrengen .Maar in de Buutcentrums van Stad Leuven is dit niet nodig volgens het stadsbestuur . Men kan er eten en drinken zoals in cafés en restaurants er is geen coronapas nodig alleen een mondmasker Ik kan begrijpen wie om info komt een masker voldoende is , maar wie daar de ganse namiddag zit is wat anders een coronapas of snel test zoals in horeca . Ik dacht dat de stad een voorbeeld functie heeft in Leuven niet dus ?
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Minder afval op Leuvense begraafplaatsen en daar heeft vrijwilliger Karina Vanderwegen een mooi aandeel in: “Veel bezoekers kwamen me vragen wat ik aan het doen was”
  Leuven

  Minder afval op Leuvense begraaf­plaat­sen en daar heeft vrijwilli­ger Karina Vanderwe­gen een mooi aandeel in: “Veel bezoekers kwamen me vragen wat ik aan het doen was”

  Ieder jaar herdenken we met Allerheiligen onze overleden dierbaren met chrysanten en bloemstukken. Mooie traditie maar helaas levert dat ook heel wat restafval op. Mede dankzij vrijwilliger Karina Vanderwegen, die deelnam aan een proefproject van de stad, verminderde het restafval deze keer gevoelig. “Het was echt een heel fijne ervaring. Ik leerde de begraafplaats en de stadsdiensten eens van een andere kant kennen”, klinkt het.
 3. Sven Nys achterna of liever ravotten in de modder? Amusement verzekerd op deze zeven verrassende zomerkampen in jouw buurt
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Sven Nys achterna of liever ravotten in de modder? Amusement verzekerd op deze zeven verrassen­de zomerkam­pen in jouw buurt

  Kinderen die deze zomer iets om handen willen hebben, moeten stilaan beslissen aan welke kampen ze in juli en augustus willen deelnemen. Het lijkt misschien nog vroeg, maar heel wat organisatoren hebben de inschrijvingen nu al geopend of zijn dat zeer binnenkort van plan. Sterker nog: er zijn al zomerkampen die volledig volzet zijn. Wij geven je kroost alvast wat inspiratie met enkele toffe kampen in Leuven en het Hageland. Zo kan je gaan deejayen in Keerbergen, striptekenen in Tienen of paintballen in Aarschot. En goed nieuws: er zijn nog plaatsen vrij!