De Bondgenotenlaan is een pijnpunt in Leuvense leegstand. Tegelijk is het de toegangspoort naar de historische binnenstad en dat maakt de leegstand des te pijnlijker.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bondgenotenlaan is een pijnpunt in Leuvense leegstand. Tegelijk is het de toegangspoort naar de historische binnenstad en dat maakt de leegstand des te pijnlijker. © vertommen

Wat is er mis in de Bondgenotenlaan? Bijna dubbel zoveel leegstand in vergelijking met andere Leuvense winkelstraten

De Leuvense Bondgenotenlaan wordt alsmaar meer het zorgenkind van de middenstand. Vandaag blijkt uit een telling dat er welgeteld 19 handelspanden leeg staan en dat is een derde meer in vergelijking met 2018. Schepen Johan Geleyns erkent dat de leegstand in de belangrijkste winkelstraat van Leuven in stijgende laan gaat. “We klokken stilaan af op 15 % leegstand. De reden? De huurprijzen zijn niet van de poes.” 

2 reacties

  • Claudia Venema

    4 jaar geleden
    Is niet omwille van de huurprijzen maar omwille van het circulatieplan dat er is gekomen om de automobilist te pesten. Als je met de wagen niet meer tot aan de winkels kunt komen blijf een mens er weg. Simpel en logisch. Als een stadsbestuur dat niet ziet heeft het nog veel te leren.
  • Gaby Derden

    4 jaar geleden
    Dat is nu niet moeilijk om te weten ! Verhoog nog een beetje de huurprijzen en heel de straat prijst zich uit de markt en een verhoging van 2% + zit er volgend jaar zeker aan te komen. Wanneer gaan de dames en heren politici eens het lef hebben om iets te doen aan de verhoging van de huurprijzen alle jaren . Een dak boven het hoofd is een recht, maar dat is ver te zoeken.