De Bondgenotenlaan is een pijnpunt in Leuvense leegstand. Tegelijk is het de toegangspoort naar de historische binnenstad en dat maakt de leegstand des te pijnlijker.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bondgenotenlaan is een pijnpunt in Leuvense leegstand. Tegelijk is het de toegangspoort naar de historische binnenstad en dat maakt de leegstand des te pijnlijker. © vertommen

Wat is er mis in de Bondgenotenlaan? Bijna dubbel zoveel leegstand in vergelijking met andere Leuvense winkelstraten

De Leuvense Bondgenotenlaan wordt alsmaar meer het zorgenkind van de middenstand. Vandaag blijkt uit een telling dat er welgeteld 19 handelspanden leeg staan en dat is een derde meer in vergelijking met 2018. Schepen Johan Geleyns erkent dat de leegstand in de belangrijkste winkelstraat van Leuven in stijgende laan gaat. “We klokken stilaan af op 15 % leegstand. De reden? De huurprijzen zijn niet van de poes.” 

2 reacties

 • Claudia Venema

  1 jaar geleden
  Is niet omwille van de huurprijzen maar omwille van het circulatieplan dat er is gekomen om de automobilist te pesten. Als je met de wagen niet meer tot aan de winkels kunt komen blijf een mens er weg. Simpel en logisch. Als een stadsbestuur dat niet ziet heeft het nog veel te leren.
 • Gaby Derden

  1 jaar geleden
  Dat is nu niet moeilijk om te weten ! Verhoog nog een beetje de huurprijzen en heel de straat prijst zich uit de markt en een verhoging van 2% + zit er volgend jaar zeker aan te komen. Wanneer gaan de dames en heren politici eens het lef hebben om iets te doen aan de verhoging van de huurprijzen alle jaren . Een dak boven het hoofd is een recht, maar dat is ver te zoeken.
 1. Tournée Générale: REPORTAGE De grote drukte blijft nog even uit in Leuven maar dat maakt het niet minder gezellig: “Eerst koffie want we willen doorgaan tot 22 uur”
  PREMIUM
  Leuven

  Tournée Générale: REPORTAGE De grote drukte blijft nog even uit in Leuven maar dat maakt het niet minder gezellig: “Eerst koffie want we willen doorgaan tot 22 uur”

  Van een overrompeling kunnen we nog niet spreken maar toch zien we één rode draad als we op reportage gaan in hartje Leuven: een glimlach. Hoewel het miezerige weer voorlopig nog spelbreker van dienst is, ruilden toch heel wat mensen uitslapen in voor het langverwachte terrasje. “We beginnen voorzichtig met een koffie maar straks schakelen we over op een wijntje of een cocktail”, aldus drie jongedames op het terras van Barvista op de Oude Markt.
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs