Rik Goris (links) en Kevin Eulaerts aan de Montagne de Bueren in Luik.
Volledig scherm
PREMIUM
Rik Goris (links) en Kevin Eulaerts aan de Montagne de Bueren in Luik. © RV

Wat deed u de voorbije drie dagen? Rik (40) en Kevin (36) liepen drie keer de Mount Everest op... in Luik: “We wilden opgeven, maar het lukte raar genoeg niet”

Pellenberg/Veltem-BeisemZe beseffen het nog niet helemaal en alles is nog een beetje wazig maar Rik Goris uit Veltem-Beisem en Kevin Eulaerts uit Pellenberg zijn vanaf zondag wereldberoemd. Ze slaagden immers in hun ‘triple-everesting’-uitdaging. Meer dan 82 uur lang liepen ze de trappen van de Montagne de Bueren op en af. “Op een bepaald moment wilden we allebei opgeven maar om de één of andere reden lukte het ons niet”, aldus Kevin Eulaerts in een eerste reactie.

3 reacties

 • Stephan Priem

  1 jaar geleden
  Straffe presentatie, beide dikke proficiat.
 • Guido Boon

  1 jaar geleden
  Proficiat
 • Ludo De Nayer

  1 jaar geleden
  Chapeau ! Mijn echtgenote en ik rusten eens telkenmale als wij de Montagne de Bueren opgaan. We zijn nochtans alle 2 nog goed te been.
 1. Vlaamse ultralopers willen 333 keer na elkaar Montagne de Bueren (374 treden) op- en aflopen
  PREMIUM

  Vlaamse ultralo­pers willen 333 keer na elkaar Montagne de Bueren (374 treden) op- en aflopen

  Rik Goris (40) uit Veltem-Beisem en Kevin Eulaerts (36) uit Pellenberg starten donderdagmorgen de zogenaamde ‘triple everesting’-uitdaging. Dat is meer dan drie dagen aan een stuk trappen op- en aflopen, goed voor 180 kilometer, 124.542 treden en 26.544 hoogtemeters of drie keer de Mount Everest op en af. Zeven ultralopers in de hele wereld durfden de dubbel aan, drie keer deed nog niemand. Zo pakken Rik en Keving het aan. “Ik heb nog nooit opgegeven en ik ben dat nu ook niet van plan”.
 2. FOTOREPO Café Leuven Central viert zevende verjaardag met veel volk en veel bier
  Leuven

  FOTOREPO Café Leuven Central viert zevende verjaardag met veel volk en veel bier

  Volkscafé Leuven Central staat bekend voor leuke feestjes en ook om de zevende verjaardag te vieren, had uitbater Gie Raeymaekers één en ander geregeld onder de noemer LVN CNTRL 7 JOOR, vanzelfsprekend in het Leuvense dialect. Antonio Pinelas zorgde voor de muziek en het talrijk aanwezige publiek voor de sfeer. HLN stuurde huisfotograaf Patrick Vertommen ter plaatse en hij kwam naar huis met een mooie fotoreportage.