Rik Goris (links) en Kevin Eulaerts aan de Montagne de Bueren in Luik.
Volledig scherm
PREMIUM
Rik Goris (links) en Kevin Eulaerts aan de Montagne de Bueren in Luik. © RV

Wat deed u de voorbije drie dagen? Rik (40) en Kevin (36) liepen drie keer de Mount Everest op... in Luik: “We wilden opgeven, maar het lukte raar genoeg niet”

Pellenberg/Veltem-BeisemZe beseffen het nog niet helemaal en alles is nog een beetje wazig maar Rik Goris uit Veltem-Beisem en Kevin Eulaerts uit Pellenberg zijn vanaf zondag wereldberoemd. Ze slaagden immers in hun ‘triple-everesting’-uitdaging. Meer dan 82 uur lang liepen ze de trappen van de Montagne de Bueren op en af. “Op een bepaald moment wilden we allebei opgeven maar om de één of andere reden lukte het ons niet”, aldus Kevin Eulaerts in een eerste reactie.

3 reacties

 • Stephan Priem

  1 jaar geleden
  Straffe presentatie, beide dikke proficiat.
 • Guido Boon

  1 jaar geleden
  Proficiat
 • Ludo De Nayer

  1 jaar geleden
  Chapeau ! Mijn echtgenote en ik rusten eens telkenmale als wij de Montagne de Bueren opgaan. We zijn nochtans alle 2 nog goed te been.
 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Cynthia Bolingo verbetert eigen nationaal record op de 300m: “Dit doet deugd nadat ik zowat twee maanden kwijtspeelde om te trainen”
  atletiek flanders cup

  Cynthia Bolingo verbetert eigen nationaal record op de 300m: “Dit doet deugd nadat ik zowat twee maanden kwijtspeel­de om te trainen”

  De kortere nummers kenden een groot succes tijdens de Flanders Cup in Kessel-Lo en er viel zelfs een nationaal record. Op de weliswaar minder vaak gelopen 300m stormde Cynthia Bolingo naar een nieuw nationaal record van 36.47. Bij de mannen bewees Jonathan Borlée met 46.33 op de 400m dat hij klaar is voor de trip naar het EK in München. Sterk was tevens hordeloopster Hanne Claes met een clubrecord van 55.23.