Opvallend zich aan de achterkant van het station: het zebrapad aan de Martelarenlaan is voor de helft weggevaagd.
Volledig scherm
Opvallend zich aan de achterkant van het station: het zebrapad aan de Martelarenlaan is voor de helft weggevaagd. © Dessers

Waarom werd het zebrapad op de Martelarenlaan gehalveerd?

LEUVENHet zebrapad aan de Martelarenlaan, aan de achterkant van het station, is nog maar de helft zo breed. Waarom? “Het antwoord is eenvoudig: omdat we er plaats maken voor een volwaardige fietsoversteekplaats”, licht mobiliteitsschepen David Dessers (Groen) toe. “Die vraag lag al langer op tafel, of beter, in de weegschaal.”

  1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
    TV

    STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

    Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).