Halima M. na haar proces.
Volledig scherm
PREMIUM
Halima M. na haar proces. © Vertommen

Vrouw (25) die ex-partner ‘s nachts op motorkap schepte riskeert vijf jaar cel voor poging moord: “Ze kan écht niet met de auto rijden”

KESSEL-LOWilde ze haar ex uit de wegruimen of had ze haar wagen niet in de hand? Halima S. (25) schepte twee jaar geleden ’s nachts in Kessel-Lo de liefde van haar leven op de motorkap van haar auto, toen de man aangifte wilde gaan doen bij de politie. Slechte rijkunsten of niet, de twintiger riskeert nu vijf jaar cel voor poging moord.

  1. Drie procesdagen nodig om iedereen te horen in zaak van Vlaanderens beruchtste kotbazen: parket wil huizen Appeltans in beslag nemen
    PREMIUM

    Drie procesda­gen nodig om iedereen te horen in zaak van Vlaande­rens beruchtste kotbazen: parket wil huizen Appeltans in beslag nemen

    “Is er een tolk Pasjtoe in de zaal?” Bij de start van het proces rond Vlaanderens beruchtste kotbazen in de rechtbank van Leuven werd nog maar eens duidelijk hoe de Appeltansen misbruik maakten van de zwakkeren in de maatschappij en wat een uitputtingsslag het proces zal worden. De clan Appeltans laat zich bijstaan door minstens vier advocaten. De teller van burgerlijke partijen staat ondertussen op meer dan zeventig. Wat valt er te verwachten van het proces in 2024?
    Leuven