Het stadsbestuur ontvouwt de vredesvlag op de Grote Markt.
Volledig scherm
Het stadsbestuur ontvouwt de vredesvlag op de Grote Markt. © Vertommen

Vredesvlag wappert op Grote Markt

LEUVENHet Leuvense stadsbestuur ontvouwde gisteren de vredesvlag op de Grote Markt. Ook aan het stadskantoor wapperde de vlag om de vredesgedachte kracht bij te zetten en om verzet te bieden tegen de aanwezigheid van kernwapens in onze wereld.

  1. N-VA hekelt huidige toestand van park Philipssite: “van de beloofde tijdelijke herinrichting is er nog niets in huis gekomen”
    Leuven

    N-VA hekelt huidige toestand van park Philipssi­te: “van de beloofde tijdelijke herinrich­ting is er nog niets in huis gekomen”

    Once in a lifetime: weinig Leuvenaars zullen het wereldkampioenschap wielrennen vergeten zijn, dat de stad vorig jaar aandeed. De aankomst werd voorzien ter hoogte van de Philipssite. Reden genoeg voor het stadsbestuur om de gelegenheid aan te grijpen om het park grondig te hertekenen. Een tijdelijke herinrichting werd oorspronkelijk voor het najaar van 2021 voorzien, de finale aanleg voor 2023. “Vandaag ligt het park er evenwel nog steeds troosteloos bij en is er van de beloofde tijdelijke herinrichting nog niets in huis gekomen”, hekelen gemeenteraadsleden Pieterjan Vangerven (N-VA) en Anja Verbeeck (N-VA).