De Vredesvlag aan het Leuvense stadskantoor.
Volledig scherm
De Vredesvlag aan het Leuvense stadskantoor. © Stad Leuven

Vredesvlag wappert aan stadskantoor: “We blijven ijveren voor nucleaire ontwapening”

Het Leuvense stadsbestuur ijvert voor nucleaire ontwapening op de Internationale Dag van de Vrede. “We hangen de vredesvlag uit aan het stadskantoor en tonen daarmee engagement voor een kernwapenvrij België in een kernwapenvrije wereld”, zegt schepen Lies Corneillie (Groen).

0 reacties

 1. 93-jarige Denis Vanzavelberg onthult hoe de diefstal van de Brusselse Meyboom bijna was mislukt in 1974: “Maar de Mannen van 1929 hebber ervoor gezorgd dat de Brusselaars hun voorrecht kwijt waren”
  PREMIUM
  Leuven

  93-jarige Denis Vanzavel­berg onthult hoe de diefstal van de Brusselse Meyboom bijna was mislukt in 1974: “Maar de Mannen van 1929 hebber ervoor gezorgd dat de Brusse­laars hun voorrecht kwijt waren”

  Dat het wel even welletjes was geweest met die Brusselaars en hun Meyboom…Dat moeten de ‘Mannen van 1929’ gedacht hebben toen ze op het idee kwamen om de geliefde boom ’s nachts te gaan stelen in Ter Kamerenbos. Met een list wisten de Leuvenaars de Brusselaars te verschalken en zo verloren ze het voorrecht om een Meyboom te planten. De 93-jarige Denis Vanzavelberg was erbij en herinnert het zich nog alsof het gisteren was: “Een straffe stunt die bijna was mislukt”, klinkt het.
 2. Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Leuven en het Hageland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.
 1. TERRASTIP. Berlijnse cool in hartje Leuven bij Stelplaza: “Nee, de muziek mag niet stiller”
  PREMIUM
  Leuven

  TERRASTIP. Berlijnse cool in hartje Leuven bij Stelplaza: “Nee, de muziek mag niet stiller”

  De Diestsepoort herbergt een geheim. Wie de moeite doet rondslingerende skateplanken te ontwijken op het kasseiweggetje achter de busstalplaats, vindt het verborgen pareltje Stelplaza. Met een Jungle Joy van de tap, een ovenverse pizzapunt in de hand en de reggaeset van dj Creativ Dubs op de achtergrond is het Berlijngevoel onder de zonnegele parasols springlevend. “Het is wat zoeken, maar zo hebben we het graag.”