Schepen Lies Corneillie (Groen) in De Boomgaard.
Volledig scherm
Schepen Lies Corneillie (Groen) in De Boomgaard. © Stad Leuven

Voormalige school De Boomgaard maakt plaats voor collectief wonen

Kessel-LoHet Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) heeft onlangs de site van voormalige school De Boomgaard langs de Wilselsesteenweg in Kessel-Lo gekocht. Het bedrijf zal de site echter niet zelf ontwikkelen, maar zoekt organisaties die er een woonproject van kunnen maken.

0 reacties

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Naïef of nobel? Solidair verhuren aan lagere prijs in strijd tegen duur wonen: “Mensen aan een betaalbare woning helpen…dat is ontzettend veel waard”
  Leuven

  Naïef of nobel? Solidair verhuren aan lagere prijs in strijd tegen duur wonen: “Mensen aan een betaalbare woning helpen…dat is ontzettend veel waard”

  De stad Leuven gaat op zoek naar solidaire verhuurders in de strijd tegen de wooncrisis. “Zij kunnen een wereld van verschil betekenen voor heel wat mensen die moeilijk een betaalbare woonst vinden”, zegt schepen Lies Corneillie (Groen). Het blijft maar de vraag of eigenaars bereid zullen zijn om hun eigendom aan een lager prijs te verhuren, al zijn er wel nog andere voorbeelden verbonden aan de verschillende formules.
 1. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek