Het Redingenhof in Leuven.
Volledig scherm
Het Redingenhof in Leuven. © vertommen

Voormalig schooldirecteur Redingenhof vrijgesproken voor belagen collega’s

De ex-directeur van secundaire school Redingenhof is vrijgesproken voor het belagen van twee collega’s. Volgens de rechtbank is het niet bewezen dat hun rust verstoord werd door vijf mails en een brief. “De afzender had als doel om bepaalde problemen aan te kaarten”, stelt de rechter.

 1. Leuven schenkt verloren voorwerpen aan goede doelen: “Steentje bijdragen aan de bestrijding van armoede en schouders zetten onder de circulaire economie”
  Leuven

  Leuven schenkt verloren voorwerpen aan goede doelen: “Steentje bijdragen aan de bestrij­ding van armoede en schouders zetten onder de circulaire economie”

  Leuven zal voortaan verloren voorwerpen die worden binnengebracht bij de politie een tweede leven geven. Indien de rechtmatige eigenaar na zes maanden zoeken niet wordt gevonden, dan worden ze geschonken aan goede doelen. Donderdag vond de eerste overhandiging plaats aan Natuurpunt, Poverello, Kirikou en MAAKbar. “Wij ondersteunen kwetsbare gezinnen en zij kunnen deze spullen heel goed gebruiken”, klinkt het bij Kirikou.
 2. Celstraf voor vechtersbaas die uithaalt op Oude Markt

  Celstraf voor vechters­baas die uithaalt op Oude Markt

  Een vredige kerstsfeer was op 25 december 2018 niet besteed aan Denison G. De man ging op de Oude Markt in Leuven in beschonken toestand door het lint. Hij diende zijn slachtoffer slagen en stampen toe onder het oog van de bewakingscamera’s. Zelf kon G. zich ook niet veel meer herinneren omdat hij al heel wat alcohol geconsumeerd had. De man stuurde ook zijn kat naar het proces. De rechtbank kon wel een beroep doen op vaststellingen van de politie en de camerabeelden. De feiten werden bewezen verklaard. G. kreeg bij verstek vier maanden cel en 400 euro boete effectief.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen