Het gebouw van STUK in Leuven ondergaat momenteel een grondige renovatie maar de voorstellingen werden verplaatst naar andere locaties in de stad. Ook die voorstellingen zijn nu in het water gevallen door de sluiting van de cultuursector.
Volledig scherm
Het gebouw van STUK in Leuven ondergaat momenteel een grondige renovatie maar de voorstellingen werden verplaatst naar andere locaties in de stad. Ook die voorstellingen zijn nu in het water gevallen door de sluiting van de cultuursector. © Vertommen

Voorlopig geen sprake van burgerlijke ongehoorzaamheid in Leuvense cultuurhuizen: “Maar onze sector opnieuw sluiten, is wel ongehoord”

LeuvenNadat eerder al Mike Naert van Het Depot zijn ongenoegen uitte over de onverwachte sluiting van de cultuursector sluit nu ook het team van kunstencentrum STUK zich aan bij dat betoog. “Men zet ons onterecht weg als een gevaarlijke en onverantwoordelijke sector”, klinkt het boos. Van burgerlijke ongehoorzaamheid is voorlopig evenwel geen sprake in de Leuvense cultuurhuizen.

0 reacties

 1. Oppositiepartij N-VA omschrijft ANPR-camera’s in Leuven als ‘boetevalstrikken’: “Stadsbestuur verpulvert haar eigen records”
  PREMIUM
  7

  Oppositie­par­tij N-VA omschrijft AN­PR-camera’s in Leuven als ‘boete­valstrik­ken’: “Stadsbe­stuur verpulvert haar eigen records”

  Uit cijfers die N-VA Leuven opvroeg, blijkt dat de stad nooit eerder zoveel inkomsten vergaarde uit GAS-boetes via de ANPR-camera’s. Volgens de oppositiepartij is de slimme technologie dan ook geen maatregel om de verkeersveiligheid te verhogen, maar eerder een melkkoe om de stadskas te spijzen: “We klokken in 2022 op een verbijsterend bedrag”, klinkt het. Het stadsbestuur blijft erbij dat de ANPR-camera’s worden ingezet om de Leuvense wegen veiliger te maken.
  Leuven