In UZ Leuven bereikte het aantal coronapatiënten op 19 april een piek en daarna werd de daling ingezet.
Volledig scherm
In UZ Leuven bereikte het aantal coronapatiënten op 19 april een piek en daarna werd de daling ingezet. © Vertommen

Voor het eerst sinds 19 maart weer minder dan 50 coronapatiënten in UZ Leuven

LeuvenHet aantal coronapatiënten in UZ Leuven blijft langzaam maar zeker dalen in UZ Leuven. Vandaag liggen er voor het eerst sinds 19 maart weer minder dan 50 patiënten met COVID-19 in het Leuvense universitaire ziekenhuis.

0 reacties

 1. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.
 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Jonge patiëntjes in UZ Leuven bouwen bestralingstoestel na met LEGO®-bouwblokjes: “Mijn papa was stiekem een beetje jaloers”
  PREMIUM
  Leuven

  Jonge patiëntjes in UZ Leuven bouwen bestra­lings­toe­stel na met LE­GO®-bouwblok­jes: “Mijn papa was stiekem een beetje jaloers”

  Protontherapiecentrum PARTICLE in UZ Leuven verlicht de behandeling van kinderen op een bijzonder originele manier met een bouwpakket van LEGO. Daarmee bouwen de jonge patiëntjes stap voor stap de machine en de behandelingsruimte na. De 12-jarige Ella vond het alvast een fijne ervaring. “Met de blokjes van LEGO kon ik mijn familie tonen waar ik zes weken lang elke dag naartoe ging”, vertelt Ella.