Illustratie UZ Leuven Gasthuisberg Spoed
Volledig scherm
Illustratie UZ Leuven Gasthuisberg Spoed © Vertommen

Voetganger (72) gewond na val

 1. “Spaghetti zal je altijd kunnen krijgen, maar Bavet wordt meer dan dat”: nieuwe CEO Mike Thumas ziet het groots, in binnen én buitenland
  PREMIUM
  Bever

  “Spaghetti zal je altijd kunnen krijgen, maar Bavet wordt meer dan dat”: nieuwe CEO Mike Thumas ziet het groots, in binnen én buitenland

  ‘Het lekkerste spaghettirestaurant in jouw buurt’, zo omschrijft Bavet zichzelf op haar website. In nauwelijks zeven jaar tijd groeide de keten uit tot een ware hotspot voor spaghettiliefhebbers in het hele land. Na die zeven magische jaren geeft oprichter Peter Van Praet (34) de scepter van zijn spaghetti-imperium door aan Mike Thumas (50) uit Bever. Wij spraken met de nieuwe CEO, over Belgische bolognesesaus, dessertjes, en zijn toekomstplannen binnen en buiten ons land.
 2. Ouders vechten sluiting Internaat Woudlucht aan: “Voor deze jongeren voelt de sluiting als een scheiding aan, en zoals altijd zijn de kinderen het slachtoffer”
  PREMIUM
  Leuven

  Ouders vechten sluiting Internaat Woudlucht aan: “Voor deze jongeren voelt de sluiting als een scheiding aan, en zoals altijd zijn de kinderen het slachtof­fer”

  Op vrijdag 27 januari maakte de raad van bestuur van Huis 11, de scholengroep waartoe GO! Campus Woudlucht behoort, het voornemen bekend om het internaat van Woudlucht te sluiten. Volgens de bestuursleden is dat nodig om extra plaatsen te creëren op de school voor jongeren met een leerstoornis, die nu al overbevolkt is. Maar voor leerlingen als Arthur (15) betekent de sluiting een zware dobber. Zijn vader getuigt. “Een internaat is geen hotel, maar een tweede thuis.”
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.