De Abdij van Vlierbeek werd de voorbije jaren prachtig gerestaureerd.
Volledig scherm
De Abdij van Vlierbeek werd de voorbije jaren prachtig gerestaureerd. © Vertommen

Vlierbekenaars houden geschiedenis levendig in nieuwe Straathistories: “Ook wandelzoektocht met elf bijzondere plekken”

Kessel-LoStraathistories is een reeks publicaties waarin bewoners zelf de oorsprong en ontwikkeling van hun buurt beschrijven. Eind deze maand verschijnt nummer negen over Vlierbeek, één van de schilderachtigste plekken in Kessel-Lo. “Het was een heerlijke chaos in het begin, maar op een gegeven moment hebben we alles mooi op elkaar kunnen laten aansluiten”, zegt vertelster Rien Van Meensel.

0 reacties

 1. Leuven verlengde Vaartkomshuttle, maar 4 uur gratis parkeren niet: “Het bracht geen soelaas want de bezettingscijfers bleven slecht”
  Leuven
  3

  Leuven verlengde Vaartkoms­hutt­le, maar 4 uur gratis parkeren niet: “Het bracht geen soelaas want de bezettings­cij­fers bleven slecht”

  Oppositiepartij N-VA Leuven stelt zich vragen bij de beslissing om 4 uur gratis parkeren in parking Vaartkom niet te verlengen. “En dat terwijl de shuttlebus tussen de parking en het centrum wel werd verlengd met een prijskaartje van 100.000 euro. Dan had het stadsbestuur dat geld beter geïnvesteerd in gratis ondergronds parkeren in het centrum”, zegt gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen