Fotorepo: polsbandjes op de Oude Markt
Volledig scherm
PREMIUM
Fotorepo: polsbandjes op de Oude Markt © Vertommen

Vlak voor de verstrenging: feesten met de rem op in Leuven. “Dit voelt als dubbel verraad”

LeuvenAanvankelijk leek deze avond te zullen draaien rond het experiment met het centrale aanmeldsysteem op de Leuvense Oude Markt. Maar dat er verstrengingen op til waren (en die zijn intussen ook doorgevoerd: de horeca moet dicht om 23 uur), dat leek iedereen aan zijn theewater te voelen. Nog een laatste keer stevig feesten dan maar? “Bwa, iets drinken, wat babbelen, en proberen terug op kot te geraken.” Een verslag van een donderdagavond. 

0 reacties

 1. Nachtclub in Domo-gebouw blijft gemoederen beroeren: “Verbouwingen betalen met belastingen? Het Depot zal voor 100% zélf instaan voor die vijf miljoen”
  PREMIUM
  Leuven

  Nachtclub in Do­mo-ge­bouw blijft gemoederen beroeren: “Verbouwin­gen betalen met belastin­gen? Het Depot zal voor 100% zélf instaan voor die vijf miljoen”

  “Voor N-VA is het financieren van een nachtclub geen kerntaak van de stad.” Die stelling nemen gemeenteraadsleden Pieterjan Vangerven (N-VA) en Debby Appermans (N-VA) in. Meer concreet vreest de oppositiepartij dat de ‘stadskas’ zal opdraaien voor renovatiekosten van 5 miljoen euro indien vzw Het Depot die investering niet zou kunnen dragen. Mike Naert, directeur van Het Depot, reageert met verbazing: “We gaan dit geschenk echt wel zelf moeten verdienen.”
 2. Kunstencentrum STUK keert noodgedwongen terug naar Manhattan: “Verbouwingen op volle toeren maar vertraging is soms onvermijdelijk”
  PREMIUM
  Leuven

  Kunstencen­trum STUK keert noodgedwon­gen terug naar Manhattan: “Verbouwin­gen op volle toeren maar vertraging is soms onvermijde­lijk”

  Kunstencentrum STUK weer terug naar de iconische Manhattan aan de Vaartkom. Eerder resideerde de bekende Leuvense cultuurspeler al met Studio STUK in de voormalige megadancing omdat de verbouwing in de thuisbasis in de Naamsestraat vertraging opliepen. Helaas is dat opnieuw het geval: “Door nieuwe vertragingen kunnen we inderdaad nog even geen publiek ontvangen in STUK”, klinkt het.
 3. “Er lagen goudstaven begraven onder het kippenhok”: Axel Daeseleire zoekt erfgenamen van Hilda Verlaenen, laatste telg van een rijke familie
  PREMIUM
  Herent
  17

  “Er lagen goudstaven begraven onder het kippenhok”: Axel Daeseleire zoekt erfgenamen van Hilda Verlaenen, laatste telg van een rijke familie

  637.000 euro. Zo veel geld liet de Herentse Hilda Verlaenen (82) na toen ze overleed in 2004. Maar erfgenamen waren er op het eerste gezicht niet. Op zoek naar onbekende nazaten doorkruiste Axel Daeseleire het hele land voor het tweede seizoen van ‘Erfgenaam Gezocht’. Ontdek hier het verhaal van zijn jaar lange zoektocht naar bloedverwanten van Hilda Verlaenen.