Abdij van Park in Heverlee is de voorbije jaren uitgegroeid tot een echte parel net buiten het stadscentrum.
Volledig scherm
Abdij van Park in Heverlee is de voorbije jaren uitgegroeid tot een echte parel net buiten het stadscentrum. © Vertommen

Vlaanderen Feest in Abdij van Park: “We maken er een gezellige familiedag van dit jaar”

HeverleeNoteer zondag 11 juli alvast in de agenda want dan viert Leuven het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met een familiedag in Abdij van Park. “Ouders en kinderen kunnen genieten van muzikale wandelingen, een picknick en randanimatie. Het hele programma is gratis maar je moet je wel op voorhand inschrijven”, zegt Dirk Vansina (CD&V).

0 reacties

 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Jonge kunstenaars van MIJN Leuven in zomerresidentie bouwen eigen pop-upartshop: “Mijn goesting én productiviteit zijn hier groter”
  Leuven

  Jonge kunste­naars van MIJN Leuven in zomerresi­den­tie bouwen eigen pop-upartshop: “Mijn goesting én productivi­teit zijn hier groter”

  Zomerresidentie is een project waar wordt inzet op mentale en fysieke ruimte voor jong, artistiek geweld. Dit weekend organiseren tien Leuvense artiesten een pop-upartshop aan het MIJNLEUVEN stadhuis. “Het brengt het talent van de artiesten onder de aandacht en heeft als doel jongeren te prikkelen en begeleiden in de uitdagingen waar ze in de artistieke wereld mee te maken krijgen”, klinkt het.
 3. 17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestaureerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”
  PREMIUM
  Leuven

  17e eeuwse abdijhoeve van Abdij van Park duurzaam gerestau­reerd: “Door het gebruik als koeienstal waren de muren verzadigd met zouten uit urine”

  Zopas kwam er een einde aan de restauratie van de historisch waardevolle abdijhoeve in Abdij van Park. De hoeve uit 1663 kreeg een duurzame ‘make over’ met biologische landbouw en een educatieve functie. “De hoeve bestond uit de tiendenschuur, stallingen en het melkhuisje. Het was het economisch hart van Abdij van Park en we kozen er bewust voor om de oude functies te behouden op een moderne manier”, zegt schepen Dirk Vansina (CD&V).