Veel volk op de voorstelling van de heraanleg van het Vuntcomplex maar project Leuven Noord is dan ook een hele boterham.
Volledig scherm
Veel volk op de voorstelling van de heraanleg van het Vuntcomplex maar project Leuven Noord is dan ook een hele boterham. © Vertommen

Vlaamse regering investeert 30 miljoen euro in heraanleg Vuntcomplex: “Zwevende rotonde met zes ‘takken’ en veilige fietsverbindingen”

LeuvenEr ligt een ambitieus plan voor project Leuven Noord op de tafel en ook de heraanleg van het Vuntcomplex is nu een zekerheid. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters investeert liefst 30 miljoen euro in het knooppunt. “Een grote stap voorwaarts met veilige fietspaden tussen Wilsele en Kessel-Lo en minder autoverkeer op de Aarschotsesteenweg”, reageert burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit).

1 reactie

 • Rudy Van Overtstijns

  1 jaar geleden
  Mo is op alles fier,als het maar geld kost en de wegen maar open liggen dan pas is hij gelukkig.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. Dan toch geen dure tijdelijke ontsluitingsweg voor Leuven Noord: “Na 20 jaar eindelijk concrete plannen voor volledige realisatie Vuntcomplex”
  Kessel-Lo

  Dan toch geen dure tijdelijke ontslui­tings­weg voor Leuven Noord: “Na 20 jaar eindelijk concrete plannen voor volledige realisatie Vuntcom­plex”

  Leuven Noord is één van de laatste gebieden in Leuven die nog ontwikkeld moeten worden maar hoe zit het ondertussen met het grote project? Bedoeling is om een wetenschapspark en een pendelparking te realiseren op de site. Dat vereist ingrijpende aanpassingen in de wegeninfrastructuur, al circuleerden er tot op heden liefst negen scenario’s. Karin Brouwers vroeg en kreeg duidelijkheid van minister Lydia Peeters. “De keuze voor een rechtstreekse ontsluiting vanop de E314 is zonder meer toekomstgericht”, klinkt het.