Brand Vital Decosterstraat in Leuven
Volledig scherm
Brand Vital Decosterstraat in Leuven © Vertommen

Vital Decosterstraat even afgesloten door brandalarm

LeuvenDe hulpdiensten zijn rond 17 uur ter plaatse gesneld naar de Vital Decosterstraat in Leuven. Daar ging het brandalarm van BNP Paribas Fortis af.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Studenten UCLL in de bloemetjes gezet voor bijdrage aan vzw Fara: “ongewenste zwangerschap is helaas nog steeds groot taboe.”
  Leuven

  Studenten UCLL in de bloemetjes gezet voor bijdrage aan vzw Fara: “ongewenste zwanger­schap is helaas nog steeds groot taboe.”

  De Leuvense vzw Fara lanceert deze week een nieuwe tool om vrouwen, mannen en koppels over heel Vlaanderen te begeleiden bij een ongeplande zwangerschap. De online tool kwam mede tot stand dankzij enkele UCLL-studenten, die in het kader van hun bachelorproef Sociaal Werk diepte-interviews en een bevraging uitvoerden bij studenten. De resultaten en de feedback die hieruit voortkwamen, werden verwerkt in de nieuwe tool.
 3. Zeger Debyser (N-VA) betreurt bomenkap op Ruelensvest maar schepen Wadera (Vooruit) countert kritiek: “Volgende week planten we nieuwe exemplaren aan”
  Leuven
  1

  Zeger Debyser (N-VA) betreurt bomenkap op Ruelens­vest maar schepen Wadera (Vooruit) countert kritiek: “Volgende week planten we nieuwe exemplaren aan”

  Leuvens gemeenteraadslid Zeger Debyser (N-VA) is niet te spreken over het kappen van een vijftigtal bomen aan de Ruelensvest. “Onze vrees is waarheid geworden en mijn groen hart bloedt”, klinkt het. Schepen van Openbaar Groen Lalynn Wadera (Vooruit) laat weten dat de bomen ziek waren en binnenkort worden vervangen door nieuwe exemplaren.