In de Diestsestraat opent de ecologische pop-up OFFLINE dit weekend de deuren.
Volledig scherm
In de Diestsestraat opent de ecologische pop-up OFFLINE dit weekend de deuren. © Vertommen

Vijf webshops onder één (ecologisch) dak

LEUVENDe ecologische pop-up shop 'OFFLINE' opent dit weekend de deuren in de Diestsestraat 208 in Leuven. Vijf webshops stappen samen in het tijdelijke project en bundelen hun krachten onder één dak.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. KNAL! START groot succes met meer dan 25.000 bezoekers maar drie sterrenkundige verenigingen staken deelname tijdens festivalopener: “Georges Lemaître draait zich om in zijn graf”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  KNAL! START groot succes met meer dan 25.000 bezoekers maar drie sterrenkun­di­ge verenigin­gen staken deelname tijdens festivalo­pe­ner: “Georges Lemaître draait zich om in zijn graf”

  Liefst 25.000 bezoekers genoten het voorbije weekend van KNAL! START in Abdij van Park in Heverlee. Het openingsweekend van het stadsfestival kon rekenen op veel lof, maar daar is niet iedereen het mee eens. Drie sterrenkundige verenigingen staakten hun deelname aan het festival. “Wat een tof festival rond de verjaardag van de Big Bang-theorie moest worden, is voor de sterrenkunde op een serieuze sisser uitgedraaid”, zegt Joost Verheyden van VVS Capella. Schepen Denise Vandevoort (Vooruit) zet één en ander recht over de kwestie.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Jongeren gaan massaal uit de bol op Dag van de Jeugdbeweging in park De Bruul
  Leuven

  Jongeren gaan massaal uit de bol op Dag van de Jeugdbewe­ging in park De Bruul

  Alle leden van Leuvense jeugdbewegingen waren vrijdagochtend vroeg uitgenodigd in park De Bruul om er de kracht van jeugdbewegingen in de kijker te zetten. Wie in zijn of haar jeugdbewegingsuniform opdaagde, werd getrakteerd op een lekker ontbijt. De stad Leuven wil op die manier al de jongeren bedanken voor het grote engagement en de waardevolle inzet die ze leveren. “Het is dankzij hen dat heel wat jonge kinderen het hele jaar door kunnen spelen en genieten en dat verdient een dikke pluim”, aldus schepen van Jeugd Dirk Vansina.