WK Wielrennen Leuven onthult grote blikvanger op Grote Markt
Volledig scherm
PREMIUM
WK Wielrennen Leuven onthult grote blikvanger op Grote Markt © Vertommen

Vijf tips voor dit weekend: je onderdompelen in de WK- gekte of toch nog even iets anders?

Nog geen plannen dit weekend? Onze redactie zocht vijf leuke activiteiten uit voor u. Want thuisblijven, dat kan je tijdens de week ook, toch?

 1. Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve
  Korbeek-Lo

  Onbekend en onbemind: Behaag je tuin plant duizendste bestelling in de Oude Zandgroeve

  “Behaag je tuin” is een initiatief van de Vlaams-Brabantse regionale landschappen, gemeenten en de provincie om het gebruik van lokale planten in de tuin aan te moedigen. In totaal 1.046 deelnemers kozen dit jaar voor plantgoed uit eigen streek via de samenaankoop “Behaag je tuin”. Er komen in totaal meer dan 2.400 bomen en 17,4 kilometer hagen, heggen en houtkanten bij. Een waar succes, en dus wordt de duizendste besteller dit jaar in de bloemetjes (of beter: in de fruitbomen) gezet. Het gaat om Guido Rooseleer (65) en Annemie Geldhof (63), twee ex-leerkrachten biologie die een oude zandgroeve achter hun tuin opkochten en omtoverden tot een biodiverse oase van rust in Korbeek-Lo.
 2. Wat staat er de horeca en de evenementen te wachten? Mike Naert (Het Depot/Café Sport) ziet het somber in: “Jan Jambon (N-VA) wou de aandacht afleiden van de olifant in de porseleinkast en dat is het onderwijs”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Wat staat er de horeca en de evenemen­ten te wachten? Mike Naert (Het Depot/Café Sport) ziet het somber in: “Jan Jambon (N-VA) wou de aandacht afleiden van de olifant in de porselein­kast en dat is het onderwijs”

  Nu er morgen (al)weer een Overlegcomité op de agenda staat, is het bang afwachten voor de horeca en de evenementensector. De kans is erg groot dat de huidige maatregelen nog strenger worden en dat is niet naar de zin van Mike Naert, directeur van concertzaal Het Depot en uitbater van café Sport. “De cultuursector gaat langzaam maar zeker kapot door het jojo-beleid. Persoonlijk ben ik een groot voorstander van 2G”, klinkt het teleurgesteld.