Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Vertommen

Vier minderjarigen op inbrekerspad in wagen met gestolen nummerplaten

LEUVENDe Leuvense politie heeft vorige week vier minderjarigen betrapt die op inbrekerspad waren. Ze zaten allemaal in een wagen die noch ingeschreven nog verzekerd bleek.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Van Napoleon tot erotische films... de vijf levens van het Martelarenplein in Leuven: “Dat studentenprotest was wat je nu ‘woke’ zou noemen”
  PREMIUM

  Van Napoleon tot erotische films... de vijf levens van het Martelaren­plein in Leuven: “Dat studenten­pro­test was wat je nu ‘woke’ zou noemen”

  De toegangspoort tot Leuven: zo wordt het Martelarenplein genoemd. Geheel terecht, want het iconische plein heeft al een wonderlijke geschiedenis achter de rug. Nu de geplande heraanleg veel stof doet opwaaien, keren we terug in de tijd. Naar oorlogsellende, de doordringende geur van frietvet en een vergeten standbeeld dat stof vergaart in een stadsmagazijn. “Weinigen weten hoe deze brasserie op het Martelarenplein aan haar naam is gekomen.”
  Leuven