Video toont hoe kraai fiets- en wandelpad onveilig maakt: “Ik vrees dat we met een psychopaat te maken hebben”

LeuvenLeuven kreeg dan wel een behoorlijk fietsrapport, maandag was fietsen op het pad langs het zwembad in Kessel-Lo allesbehalve veilig. Een kraai had het daar op nietsvermoedende passanten gemunt. “Ik telde zo'n vijftien aanvallen”, aldus een buurtbewoner. Beschermt het dier een nest, of is er meer aan de hand? 

6 reacties

 • Anja Steeman

  4 weken geleden
  Licht van fiets uit doen dat helpt
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Kraaien zijn bijzonder intelligente beesten. Net als raven, eksters, kauwen. Als je het goed aanpakt kan je er zelfs een vriendschapsband mee opbouwen. Dan kan het zelfs dat ze je cadeautjes kommen brengen. Maar je mag ze niet aanstaren. Dat is roofdierengedrag. En tijdens hun nestperiode moet je ze met rust laten.
 • Elke Celis

  1 maand geleden
  Mensen zouden dan ook een helm moeten opzetten voor hun veiligheid wanneer ze met de fiets rijden... 2 vliegen in 1 klap!
 • Bart Verwegen

  1 maand geleden
  Ze willen gewoon hun nest beschermen. Zolang er geen gewonden vallen is er niks aan de hand.
 • johan fransaert

  1 maand geleden
  kraaien zijn zeer territoriaal als ze met jongen zitten net als eksters en tal van andere vogels.
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.