Ratten aan Den Dreef... en het zijn er nog veel meer dan je hier kan zien op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Ratten aan Den Dreef... en het zijn er nog veel meer dan je hier kan zien op de foto. © Vertommen

VIDEO. Rattenplaag teistert omgeving van Den Dreef: “Het zijn er honderden, zowel volwassen exemplaren als babyratjes”

LeuvenOnwaarschijnlijke taferelen in de omgeving van de parking van OHL aan de Tervuursevest. Een legertje ratten lijkt de boel wel overgenomen te hebben en ze gaan met velen tegelijk op zoek naar voedsel. De buurtbewoners eisen een actieplan om de beesten te verdelgen.

4 reacties

 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Ben daarnet daar geweest. Ze hebben hekkens gezet naast de molokken. Voor de blok lag een blauwe vuilzak die half open was, met afval in. Daarnaast staat een gele container om frituurolie en vet in weg te gooien. Was overvol, met deksel open. Proper.
 • gustaaf carpels

  1 jaar geleden
  Afschieten met een revolver waar een geluidsdemper opzit zodat ze niet verschieten, misschien iets voor het leger of de politieschool nu ze op het schietterrein niet meer mogen schieten van natuurpunt
 • Edmond Dillien

  1 jaar geleden
  De politiek heeft het gebruik van rattenvergif verboden op vele plaatsen omdat er wilde vogels en dieren aan de vergiftigde kadavers eten en er dus ook aan sterven, en misschien terecht maar het grote nadeel is natuurlijk weer dat ze geen alternatieven hebben voorgelegd, en de rattenvanger van Haarlem is een sprookje dus wat nu beste politici?
 • sam Vandermeren

  1 jaar geleden
  Wilsele Putkapel ook. Komt dit daar de restauranten gesloten zijn en nu elders eten gaan zoeken?
 1. Rolstoelpatiënt Jan (60) moet woning binnen drie maanden verlaten: “Dan maar in mijn auto wonen. Maar dat mag ook niet, zeggen ze”
  PREMIUM
  Leuven
  8

  Rolstoelpa­tiënt Jan (60) moet woning binnen drie maanden verlaten: “Dan maar in mijn auto wonen. Maar dat mag ook niet, zeggen ze”

  Een op de klippen gelopen huwelijk, nauwelijks contact met zijn kinderen en al 35 jaar MS-patiënt. Het leven van Leuvenaar Jan Flameng (60) ging niet altijd over rozen. Door de verkoop van zijn appartementsgebouw aan een projectontwikkelaar dreigt de rolstoelpatiënt nu ook nog eens binnen drie maanden dakloos te worden. “Ik heb geen garanties. Behalve de garantie dat de nieuwe eigenaar me op straat zal zetten.”
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 3. Theo Francken (N-VA) hekelt mobiliteitsbeleid van Leuven: “Wat heeft dit alles nog met verkeersveiligheid te maken?”
  Lubbeek/Leuven

  Theo Francken (N-VA) hekelt mobili­teits­be­leid van Leuven: “Wat heeft dit alles nog met verkeers­vei­lig­heid te maken?”

  Theo Francken (N-VA) is niet te spreken over het mobiliteitsbeleid van centrumstad Leuven. De Leuvense ANPR-camera’s leverden ‘de stadskas’ 5,7 miljoen euro op, meer dan dubbel zoveel in vergelijking met 2020, en binnenkort treedt het mobiliteitsplan voor Kessel-Lo in voege waardoor er opnieuw heel wat straten autoluw worden. “De roodgroene oorlog tegen de auto mag wel eens stoppen”, stelt Francken.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Op huizenjacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaarder dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  Op huizen­jacht in... Wilsele: “Dit deel is net dat tikje betaalbaar­der dan Leuven, waardoor het heel wat jonge gezinnen met kinderen aantrekt”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Wilsele bij Leuven. “Het is net een verloren hoek die onontdekt is. Maar het is er fantastisch vertoeven.”