De maquette geeft mooi weer hoe er boven het huidige politiekantoor een achthoekige nieuwbouw komt in de toekomst.
Volledig scherm
De maquette geeft mooi weer hoe er boven het huidige politiekantoor een achthoekige nieuwbouw komt in de toekomst. © Vertommen

VIDEO. Ontdek de toekomst van het historische stadhuis in Atelier Stadhuis

LeuvenAtelier Stadhuis opent de deuren op vrijdag 1 april. In de Naamsestraat 3 kunnen Leuvenaars en alle andere geïnteresseerden vanaf dan op de hoogte blijven van de herbestemming van het historische stadhuis op de Grote Markt. Blikvanger is een 3D-geprinte maquette van het stadhuis.

3 reacties

 • Firmin Smets

  6 maanden geleden
  Door de afbraak van het Helleputtegebouw is men begonnen met het authentieke deel van de stad te beschadigen. Door de toekomstige werken aan het stadhuis wordt dit verder gezet . En dan durft men spreken over het opwaarderen van historisch erfgoed. Een schande voor de stad !
 • seb cloet

  12 maanden geleden
  schitterend. heel mooi!
 • Piet Mastur

  12 maanden geleden
  Een regelrechte afbreuk van het authentiek karakter van de grote markt! Degoutant! Foei politici! Ik zal er rekening mee houden volgende verkiezing!
 1. Dertig maanden cel voor ‘pamperboxoplichter’ die meer dan duizend slachtoffers maakte: 120.000 euro verbraste Jens D. aan gokverslaving
  PREMIUM

  Dertig maanden cel voor ‘pamper­boxop­lich­ter’ die meer dan duizend slachtof­fers maakte: 120.000 euro verbraste Jens D. aan gokversla­ving

  In een goed jaar tijd maakte de pamperboxoplichter Jens D. (36) uit Herent 1.328 slachtoffers voor zo’n 335.000 euro. Via zijn website bood hij voordelig jaarabonnementen op luiers aan, maar van leveringen was er sinds eind 2016 nog amper sprake. Het geld verbraste de dertiger vooral aan zijn gokverslaving en luxereisjes. De rechtbank veroordeelde hem tot dertig maanden cel en 4.000 euro boete.
  Leuven
 2. Historisch stadhuis in Leuven: wat brengt de toekomst? Leuvenaars hopen vooral op een huis voor erfgoed, innovatie en culturele activiteiten
  Leuven

  Historisch stadhuis in Leuven: wat brengt de toekomst? Leuvenaars hopen vooral op een huis voor erfgoed, innovatie en culturele activitei­ten

  Over de toekomst van het historische stadhuis op de Grote Markt in Leuven is al veel inkt gevloeid maar stilaan worden de krijtlijnen duidelijk. Tegen 2027 moet de trots van de stad een open huis worden voor inwoners en bezoekers, met aandacht voor het verleden en met een blik op de toekomst. “De combinatie van juiste kleuren en materialen laten de nieuwbouw bovenop het huidige politiekantoor mooi aansluiten bij de Grote Markt”, klinkt het.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.