De Kiesweek op het Ladeuzeplein in Leuven kleurt een beetje groen dit jaar.
Volledig scherm
De Kiesweek op het Ladeuzeplein in Leuven kleurt een beetje groen dit jaar. © Vertommen

VIDEO. Kiesweek Ekonomika gaat voor duurzaamheid

Leuk feestje op het Ladeuzeplein in Leuvenn want het is alweer tijd voor de Kiesweek van Ekonomika. Liefst 15.000 studenten genieten er van drank, eten en activiteiten maar dit jaar doen ze dat nog meer dan voorbije jaren met een boodschap. “We sensibiliseren de bezoekers rond duurzaamheid”, zegt Maarten De Winter.

0 reacties

 1. Heilig Hartinstituut dringend op zoek naar busmaatschappijen voor de moeder aller schoolreizen: “Derde graad was jaloers dat zij als enigen niet meemochten naar Walibi”
  PREMIUM
  Leuven

  Heilig Hartinsti­tuut dringend op zoek naar busmaat­schap­pij­en voor de moeder aller schoolrei­zen: “Derde graad was jaloers dat zij als enigen niet meemochten naar Walibi”

  Het Heilig Hartcollege in Leuven gaat op schoolreis en neemt mee… 2.000 leerlingen. Mogelijks zelfs 3.000, want de derde graad voelt zich momenteel een beetje vergeten nu de eerste en de tweede graad zich mogen verheugen op een welverdiende uitstap naar Wailibi op 25 mei. “We zijn druk bezig om busmaatschappijen te vinden die ons kunnen helpen om iedereen in het pretpark te krijgen”, zegt initiatiefneemster Lieve Smeulders.
 2. Tournée Générale: Oudste cafébazin van Leuven Germaine (78) drinkt haar eerste gin-tonic... op een ander: “Ik heb geen terras, dus moet ik naar de Carlisse”
  PREMIUM

  Tournée Générale: Oudste cafébazin van Leuven Germaine (78) drinkt haar eerste gin-to­nic... op een ander: “Ik heb geen terras, dus moet ik naar de Carlisse”

  HLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag trokken we met cafébazin Germaine van Inn ’t Joor 1 naar café Carlisse. “Ik moet wel, want mijn café heeft geen terras”, aldus de oudste cafébazin van Leuven.
 1. Tournée Générale Volkscafé Marengo is er klaar voor: “Terras open om 8 uur ’s ochtends want we hebben veel verloren tijd in te halen”
  PREMIUM
  Leuven

  Tournée Générale Volkscafé Marengo is er klaar voor: “Terras open om 8 uur ’s ochtends want we hebben veel verloren tijd in te halen”

  HLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag trokken we naar het terras van volkscafé Marengo. “Financieel kan ik het verlies niet inhalen met de beperkte bezetting maar ik ben wel blij dat we weer van start mogen gaan vanaf zaterdag”, zegt cafébaas Stijn Deweerdt.
 2. Leuven doet haar naam van bierstad opnieuw alle eer aan: Restauratie Handbooghof legt 17de-eeuwse brouwerij bloot.
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven doet haar naam van bierstad opnieuw alle eer aan: Restaura­tie Handboog­hof legt 17de-eeuw­se brouwerij bloot.

  Zopas zijn tijdens de restauratie van de oude stadsomwalling aan Handbooghof - het wandelpad tussen de Brouwersstraat en de Brusselsestraat, naast de Dijle - de intacte fundamenten van een oude brouwerij uit de 17de eeuw blootgelegd. “Het gaat om ‘de Jonge Sint-Jacob’, waarvan al sprake was in 1663. In 1909 veranderde de naam in De Hopbloem”, laat schepen Carl Devlies (CD&V) optekenen.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing