Het WK Wielrennen voor vrouwen in Leuven lokte al heel wat meer volk en vandaag wordt het zonder twijfel nog drukker in Leuven.
Volledig scherm
Het WK Wielrennen voor vrouwen in Leuven lokte al heel wat meer volk en vandaag wordt het zonder twijfel nog drukker in Leuven. © Vertommen

VIDEO en FOTOREPO Leuven stroomt vol op tweede dag van WK Wielrennen

LeuvenBleef het vrijdag nog behoorlijk kalm op het WK Wielrennen in Leuven dan kregen we zaterdag een heel ander beeld te zien. De bezoekers genoten onder een stralende zon van de wedstrijd van de vrouwen en zagen Italië opnieuw zegevieren. Vandaag wordt er nog meer volk verwacht in de Leuvense binnenstad en hoewel Wout Van Aert de favoriet is voor de zege zal Jasper ‘Jappe’ Stuyven zonder enige twijfel luid worden aangemoedigd, niet in het minst op de Wijnpers die mogelijk scherprechter zal zijn voor de beslissende ontsnapping.

1 reactie

 • Lianake Vranckx

  1 jaar geleden
  Nog 1 dag ellende en de gijzeling van Leuven is afgelopen. Enkel de rekening zal nog volgen...
 1. Historicus voltooit ‘Historische canon van Leuven’: “We zijn te weinig chauvinistisch.”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Historicus voltooit ‘Histori­sche canon van Leuven’: “We zijn te weinig chauvinis­tisch.”

  Het is nog wachten tot het voorjaar op de Vlaamse canon: het door de overheid bestelde overzicht van Vlaanderens mooiste dat moet leiden tot een groter identiteitsbesef onder de inwoners, en als leidraad zal dienen in het geschiedkundig onderwijs. Terwijl historici voor en tegen bakkeleien over de zin of onzin van de onderneming, voltooide Edward De Maesschalk (75) in alle luwte zijn ‘Historische Canon van Leuven’. Daarmee is de stad van de Koeienschieters de eerste in België met een historische canon.